ODLUKA NADZORNOG ODBORA

Promjene u vrhu Tiska, Kraljević više nije direktor

  • Autor: L.F./Hina
  • Zadnja izmjena 15.05.2017 16:59
  • Objavljeno 15.05.2017 u 16:28
Dosadašnji predsjednik Uprave Tiska Hrvoje Kraljević

Dosadašnji predsjednik Uprave Tiska Hrvoje Kraljević

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Novi predsjednik Uprave Tiska je Danko Duhović, a član Uprave zadužen za financije Fabris Peruško, odlučio je u ponedjeljak novi Nadzorni odbor te tvrtke iz sastava koncerna Agrokor, objavljeno je iz Agrokora nakon sjednica glavne skupštine i Nadzornog odbora Tiska

Kako se navodi u priopćenju, glavna skupština Tiska opozvala je tri člana Nadzornog odbora i imenovala nove članove te donijela odluka o promjeni glavnog revizora društva. 

Umjesto dosadašnjeg revizora društva Tisak, tvrtke Baker Tilly Hrvatska revizorska tvrtka d.o.o. odlukom skupštine potvrđen je novi revizor Tiska tvrtka PricewaterhouseCoopers d.o.o. (PWC), ističu iz Agrokora.

Umjesto dosadašnjih članova Nadzornog odbora - Hrvoja Balenta, Marijana Alagušića i Domagoja Jelenca, imenovani su novi članovi -  Hido Lajtman, izvršni direktor u Sektoru pravih poslova Agrokora, Dubravka Jusić, izvršna direktorica marketinga Agrokora, i Irena Weber, izvršna direktorica upravljanja za non core imovinu Agrokora, koja je ujedno preuzela i funkciju predsjednice NO Tiska, navodi se u priopćenju.

Nakon održane skupštine održana je i sjednica Nadzornog odbora na kojoj su novoimenovani članovi donijeli odluku o promjeni predsjednika Uprave Tiska te proširenju Uprave za jednog novog člana.

"Tako je nakon imenovanja funkciju predsjednika Uprave Tiska preuzeo Danko Duhović, a na poziciju novog člana Uprave zaduženog za financije došao je Fabris Peruško. Dosadašnji predsjednik Uprave Hrvoje Kraljević sporazumno nastavlja karijeru izvan Agrokora", ističu iz Agrokora.

U priopćenju se također navodi kako novi član Uprave Tiska Danko Duhović na to mjesto dolazi s mjesta direktora kompanije Publicus iz Rijeke. 

Duhović je diplomirao na splitskom Ekonomskom fakultetu, a osam je godina proveo radeći za Europlakat kao regionalni menadžer te još dvije kao menadžer u Eurohercu.

Uspješnoj profesionalnoj i poduzetničkoj karijeri prethodili su značajni uspjesi Danka Duhovića u sportu, gdje je kao vaterpolski reprezentativac s nacionalnim i međunarodnim uspjesima postao i nositelj državnog odlikovanja za sport. Po prestanku aktivne sportske karijere neko je vrijeme bio i menadžer vaterpolo kluba Kvarner, navodi se u priopćenju.

Novi član Uprave Tiska Fabris Peruško diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu, u SAD-u.

Fabris Peruško proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga proveo je dvije godine na mjestu direktora operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u okviru grupacije Global Fashion Group iz Londona, gdje je bio odgovoran za promjenu poslovnog modela tvrtke i kreiranje novih usluga. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki, ističu iz Tiska i Agrokora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!