PLJUŠTE OPTUŽBE

Tihi rat čelnika HAKOM-a uoči izbora

12.02.2013 u 16:23

Bionic
Reading

Uoči imenovanja novog sastava Vijeća HAKOM-a koje bi se trebalo dogoditi na ovotjednom zasjedanju Vlade, pravi rat odvija se među članovima dosadašnjeg Vijeća i navodnim budućim mandatarima ove neovisne regulatorne agencije za telekomunikacije i poštu. Prljavo rublje, odnosno sporni ugovori za najam prostora, ugovori za kupnju namještaja, otpremnine izlaze na vidjelo

Tako je u ponedjeljak pala prva kaznena prijava. Kako je za Večernji list potvrdio Gašper Gaćina, sadašnji zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a, on je sam podnio kaznenu prijavu protiv Miljenka Krvišeka, predsjednika Vijeća, i Dražena Lučića, bivšeg ravnatelja HAKOM-a za kojeg se 'zna' da će biti imenovan u Vijeće.

Prijavio ih je jer su se, tvrdi, ogriješili o pravila javne nabave uredskog namještaja za nove prostore agencije. Prijavu potkrepljuje i mišljenjem Ministarstva gospodarstva koje je već upozorilo na kršenje pravila.

'Morao sam to učiniti jer nitko dosad nije reagirao. Ne mogu dopustiti da se u Vijeće imenuju članovi koji to nisu zaslužili i koji moraju odgovarati. Istina mora izaći na vidjelo, a najgore je od svega što su neke djelatnice agencije bile prisiljene raditi protiv svog uvjerenja i pritom je jedna čak dobila i opomenu pred otkaz', tvrdi Gaćina koji se i sam kandidirao za člana Vijeća, no nije među onima koji su odabrani.

'Nikako ne bih želio da se kaznena prijavi stavi u kontekst priče da želim vladati HAKOM-om. Nemam tih ambicija. Potpisat ću vam izjavu da ne želim biti u Vijeću', kazao je ogorčeni Gaćina koji tvrdi da, iako je Krvišek potpisao ugovore, Lučić je bio taj koji ih je dogovarao. Upravo željom za vlašću Miljenko Krvišek, predsjednik Vijeća HAKOM-a, obrazlaže podnošenje kaznene prijave kolege mu Gaćine.

Dražen Lučić, bivši ravnatelj agencije i mogući novi predsjednik Vijeća, tvrdi pak da ništa ne zna. 'Javna nabava namještaja nije u ingerenciji ravnatelja, o njoj odlučuje Vijeće', kratko je komentirao Lučić. Ne zna ništa ni o opomenama kolegici.

CJELOVITI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE