PROGNOZE I PLANOVI

Telekom Slovenije računa s manjim prihodima i dobiti u 2016.

13.01.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Slovenski nacionalni teleoperater Telekom Slovenije u ovoj godini planira 34 milijuna eura čiste dobiti, 198 milijuna eura profita prije odvajanja poreza i rashoda uslijed financiranja (EBITDA), te do najviše 156 milijuna eura investicija, objavila je ta kompanija u srijedu.

Rezultati poslovanja za prošlu godinu još nisu poznati, a poslovnim planom bilo je predviđeno da će Telekom Slovenije u 2015. ostvariti 66 milijuna čiste dobiti, 198 milijuna EBITDA i do 107 milijuna eura investicija.

U priopćenju za javnost u vezi s poslovnim planovima do 2020. godine Telekom Slovenije navodi da tržište telekomunikacijskim uslugama, pa i ono u Jugoistočnoj Europi, postaje sve zasićenije, što onda dovodi do pada prihoda i dobiti.

Zbog jake konkurencije u Telekomu Slovenije navode da je teško doći do novih korisnika, a procjenjuju da će postupno doći do konsolidacije i smanjenja broja tvrtki koje djeluju u tom sektoru.

U idućih pet godina Telekom Slovenije posvetit će se najprije inovacijama u svojoj osnovnoj djelatnosti, a zatim se koncentrirati na digitalizaciju i stvaranje nove vrijednosti, kako predviđa poslovni plan Telekoma Slovenije do 2010. godiine.

Nakon lanjskog odustajanja države da proda svoj vlasnički udjel u Telekomu Slovenije, on je i dalje službeno na listi tvrtki namijenjenih privatizaciji, ali privatizacijski postupci po navodima slovenskih medija u ovoj godini nisu predviđeni.