NA RUBU ZNANOSTI

Tedeschijev Atlantic širi biznis na homeopatiju

  • Autor: O. I. Novokmet
  • Zadnja izmjena 08.05.2013 12:05
  • Objavljeno 08.05.2013 u 10:59
Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: Cropix / Autor: Dado Ruvic / CROPIX

Bez obzira na to što velik broj znanstvenika upozorava da je homeopatija samo placebo, raste njezin udio na farmaceutskom tržištu. Slijedeći taj trend, Tedeschijev Atlantic koji u svom lancu ljekarni Farmacia već prodaje homeopatske proizvode kanadske tvrtke Homeolab, proširit će svoj biznis i na proizvodnju homeopatskih lijekova

Na skupštini dioničara Atlantic grupe koja će se održati 20. lipnja, predloženo je proširenje djelatnosti ove tvrtke koja uz hranu i pića već proizvodi lijekove i vitamine, na 'djelatnosti ispitivanja, prometa i proizvodnje homeopatskih lijekova'.

Novost je i to da će, za razliku od prošle, ove godine dioničarima biti isplaćena dividenda u iznosu 30 milijuna kuna, odnosno devet kuna po dionici. Najveći dioničar Emil Tedeschi zaradit će od dividende 15 milijuna kuna, RBA mirovinski fond 2,9 milijuna kuna, a Lada Tedeschi Fiorio 1,7 milijuna kuna.

Podsjetimo, neto dobit Atlantic grupe nakon manjinskih udjela dosegnula je lani 55,2 milijuna kuna, što je 18,5 posto više u odnosu na 2011. No bez podružnica, odnosno ovisnih društava sama Atlantic grupa d.d., poslovala je s minusom od 11,9 milijuna kuna pa je predloženo da se gubitak pokrije iz dijela zadržane dobiti prijašnjih godina.

U pozivu na skupštinu najavljeno je da neće biti promjena u upravi (Emil Tedeschi, Mladen Veber, Neven Vranković i Zoran Stanković) ni u nadzornom odboru kompanije (Lada Tedeschi Fiorio, Siniša Petrović, Aleksandar Pekeč, Željko Perić, Vedrana Jelušić Kašić i Franz Josef Flosbach), s obzirom na to da je za sve članove predložena razrješnica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!