CROBEX U ZELENOM

T-HT preokrenuo raspoloženje na burzi

15.01.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Unatoč negativnom otvaranju, oko podneva je na Zagrebačkoj burzi prevladao optimizam te je Crobex prekinuo dvodnevne gubitke uvećavši vrijednost za 1,1 posto

Za preokret su ponajviše zaslužne dionice T-HT-a koje su sa minimalnih 203,5 kune u jednom trenutku uzletjele na 220 kuna. Zaključna cijena porasla je u odnosu na jučerašnju cijenu za 2,7 posto na 214,8 kuna. Uz više od 10 milijuna kuna prometa, T-HT je bio najlikvidnije izdanje prikupivši više od petine ukupnog prometa.

Iako se tijekom dana Atlantskom plovidbom trgovalo po cijeni iznad 780 kuna, na kraju je skliznula za 0,4 posto zaključivši trgovinu već treći dan zaredom u minusu. Uz 9,4 milijuna kuna, dubrovački brodar bio je drugi prema kriteriju ostvarenog prometa.

Na pozitivnom teritoriju zaključili su građevinari nakon što su jučer bili među istaknutijim gubitnicima, pa je Dalekovod koji je u protekla dva dana zabilježio dvoznamenkasti minus porastao za oko jedan posto, dok je IGH uvećao cijenu za 1,7 posto.

Redovni promet iznosio je oko 34 milijuna kuna što je malo više od jučerašnjeg.

Europski burzovni indeksi u četvrtak su nastavili tonuti već sedmi dan zaredom, pritisnuti gubicima u bankarskom sektoru.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje