BUĐENJE TRGOVAČKOG DIVA

Stampedo na otvaranju koprivničkog Peveca

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 12.03.2010 13:35
  • Objavljeno 12.03.2010 u 12:22
Stampedo na ulasku u Pevec

Stampedo na ulasku u Pevec

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Wolf / Podravski list

Rasprodaja starog asortimana privukla je tisuće kupaca na otvaranje Pevecovog trgovačkog centra u Koprivnici. Ljubitelji jeftine robe strpljivo su čekali u koloni dugoj tri kilometra, a nakon otvaranja uslijedio je pravi stampedo

Pobjednički niz oživljavanja Pevecovih trgovačkih centara nastavljen je današnjim otvaranjem centra u Koprivnici. Kupci su masovno pristizali iz svih krajeva županije Koprivničko-križevačke, susjedne Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, pa čak i iz Zagreba.

Nikola Wolf / Podravski list

Nikola Wolf / Podravski list

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Wolf / Podravski list

Za oživljavanje trgovačkih centara bankrotiranog Peveca zaslužan je stečajni upravitelj Darko Šket, koji je s vjerovnicima uspio dogovoriti stečaj s preustrojem. Dogovoreni model predviđa odvajanje postojećih dugova od redovnog poslovanja. Model je prihvatilo stotinjak dobavljača, koji su pristali obnoviti ugovore s Pevecom u stečaju.

Na ispitno-izvještajnom ročištu održanom u srijedu, banke, dobavljači i radnici prijavili su stečajnom upravitelju nešto više od milijardu kuna potraživanja. Na skupštini vjerovnika koja će se održati 19. svibnja donijet će se odluke o postupku naplate potraživanja.

U najboljoj su poziciji banke koje imaju hipoteke nad nekretninama, dok dobavljačima ostaje mogućnost da uđu u vlasništvo ili da svoje dugove postupno naplate iz obnovljenog poslovanja.

Čim se stvore uvjeti, stečajni upravitelj Darko Šket planira otvoriti Pevecove centre i u drugim gradovima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi