ponovno izabran

Srđan Dumičić predsjednik Udruženja za istraživanje tržišta HGK

11.11.2020 u 14:15

Bionic
Reading

Na plenarnoj sjednici Udruženja za istraživanje tržišta HGK za predsjednika Udruženja ponovno je izabran Srđan Dumičić

'Najaktualniji problem za branšu u proteklih nekoliko godina je pojednostavljene plaćanja anketara. Na to smo usmjerili većinu naših aktivnosti, međutim, nismo uspjeli doći do prihvatljivog rješenja s institucijama pa moramo napraviti dodatne napore po tom pitanju i u ovom mandatu. Kao Udruženje također moramo puno više raditi na imidžu struke jer već godinama na tržištu loše kotiramo. Smatraju nas staromodnima, a naša istraživanja javno interpretiraju svi drugi osim nas eksperata. S druge strane, uspjeli smo uskladiti naš rad s GDPR-om, što je jako bitno za nas jer baratamo velikom količinom podataka', istaknuo je Srđan Dumičić, dodavši kako je sektor prošle godine dobro poslovao i rastao, ali da je ova godina i pandemije korone to promijenila.

'Prvenstveno se moramo uzdati u sebe i razmjenu iskustava da prebrodimo ovu krizu, a onda se dodatno aktivirati prema institucijama u čemu će nam puno pomoći HGK. Naši zahtjevi nisu toliko teški da bi narušili državni proračun, a nama bi njihovo rješavanje puno pomoglo u radu“, naglasio je Dumičić, uz napomenu kako se na tržištu ne smiju boriti samo na osnovu cijene, već moraju promovirati kvalitetu koju nesumnjivo imaju.

U sklopu Sjednice izabrani su i članovi Vijeća Udruženja, njih 17, a zajednički su zaključili da ih sve muče slični problemi te da kroz angažiraniji rad u sklopu Udruženja HGK mogu lakše doći do svojih ciljeva.