ZA 35 DJELATNOSTI

Srbija ukida fiskalne blagajne

31.08.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Ukidanjem fiskalnih blagajni za pojedine djelatnosti u Srbiji, o čemu je srbijanska vlada donijela uredbu, omogućit će se lakše poslovanje, smanjenje troškova i ukidanje nepotrebne birokracije, ocijenio je državni tajnik srbijanskog ministarstva financija Vlajko Senić

Za TV Pink Senić je kazao da će ukidanje tih blagajni potaknuti velik broj obrtnika koji rade u sivoj zoni da legalno posluju, od čega će država imati veći prihod, a određeni broj ljudi naći će i posao.

Vlada Srbije donijela je jučer uredbu kojom se 35 djelatnosti oslobađa obaveze posjedovanja fiskalnih blagajni. Jučer je srbijanska vlada donijela i zaključak kojim nalaže nadležnim ministarstvima da u roku od sedam dana u proceduru upute zakone kojima bi se ukinulo 104 parafiskalna nameta.

Između ostaloga, Senić je najavio ograničavanje plaća zaposlenih u javnom sektoru Srbije u rujnu, kao i ukidanje određenog broja agencija. Po njegovim riječima, srbijanska vlada će u iduća dva tjedna odlučiti koje agencije više nisu potrebne.