IZ PRITVORA U NOVI BIZNIS

'Spice Boy' Romac savjetuje o kupnji dionica

28.05.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Jedan od osumnjičenih Podravkinih menadžera u aferi Spice, Saša Romac, ubrzo nakon izlaska iz zatvora u Remetincu posvetio se novom razvoju poslovne karijere, osnovavši tvrtku. S obzirom na razloge uhićenja, intrigantno je da je novu tvrtku registrirao i za savjetovanje o poslovnom spajanju i stjecanju dionica

Saša Romac, nekadašnji član uprave Podravke, registrirao je mjesec dana nakon što je pušten iz pritvora u zagrebačkom Remetincu novu tvrtku – Domena Ana d.o.o. za trgovinu i usluge. Prema podacima iz Sudskog registra, tvrtka Domena Ana osnovana je 15. travnja na Trgovačkom sudu u Zagrebu, s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a jedini osnivač i član uprave je Saša Romac.

Među brojnim djelatnostima za koje je tvrtka registrirana, posebno je zanimljiva ova: 'savjetovanje pravnih osoba glede strukture kapitala, poslovne strategije i sličnih pitanja te pružanje usluga koje se odnose na poslovna spajanja i stjecanje dionica i poslovnih udjela u drugim društvima', s obzirom da se osumnjičeni u aferi Spice terete za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je raznim novčanim transakcijama pokušala preuzeti koprivničku prehrambenu tvrtku njezinim vlastitim novcem.

Tvrtka Domena Ana registrirana je i za savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, ali i brojnim drugim djelatnostima, od pripreme hrane, promidžbe i usluga u turizmu do izrade i oblikovanja web stranica.

Saša Romac
nije se javljao na naše pozive, dok je njegov odvjetnik Ivica Mazalin kazao kako Romac ne može davati nikakve izjave dok se sudski postupak ne završi.

Ovaj zagrebački menadžer u upravu Podravke ušao je 2005. godine, i smatralo ga se dijelom Polančecovog kruga. Zbog sumnji u malverzacije koje su Podravku stajale stotine milijuna kuna, Romac je s još nekoliko članova uprave uhapšen 21. listopada prošle godine, da bi 18. ožujka bio pušten iz pritvora jer je procijenjeno da menadžeri više ne mogu utjecati na svjedoke.

Ovo nije prvi put da Romac pokreće vlastitu tvrtku. Zajedno s bivšim članovima uprave Darkom Marincem i Zdravkom Šestakom, također osumnjičenima u aferi Spice, na Malti je osnovao tvrtku Apple, za koju mediji tvrde da je trebala poslužiti za drugu fazu preuzimanja Podravke i držanje njezinih dionica nakon što one budu otplaćene.

Prije dvije godine Romac je postao i suvlasnik tvrtke Mreža znanja, konzultantske kuće koja je preuzela poslovne novine Business.hr u lipnju prošle godine, ali je nedavno svoj udio prodala drugom suvlasniku, bosanskohercegovačkom tajkunu Muji Selimoviću. Nije poznato je li Romac i dalje aktivan u Mreži znanja, ali evidentno je da činom osnivanja nove tvrtke želi pokazati da još uvijek nije na kraju svog poslovnog puta, neovisno o istrazi o njegovoj upletenosti u aferu Spice.