PRIČA IZ SUSJEDSTVA

Sjelo im 1,6 milijuna eura poreza od Eurojackpota, pazite na što će ih potrošiti

27.04.2023 u 10:31

Bionic
Reading

Susjednu Rogašku Slatinu u Sloveniji more slatke brige. U proračun te općine slilo se 1,6 milijuna eura nakon što je u siječnju prošle godine građanin na Eurojackpotu osvojio čak 11 milijuna eura, a uslijedila je 'teška' odluka na što potrošiti novac. Općinsko vijeće donijelo je, naime, početkom travnja odluku o namjenskom korištenju sredstava uplaćenih od poreza na sreću

Asfaltiranje cesta, organizacija dva koncerta, kupnja električnih vozila za prijevoz starijih osoba, pa i izgradnja bazena neke su od opcija na stolu.

Iako je najveći dio novca prvotno trebao biti izdvojen za izgradnju bazena, i to 1,4 milijuna eura, veći dio ipak će iskoristiti za modernizaciju stadiona Nogometnog kluba Rogaška.

List Delo objavio je da bi gradnja bazena u Rogaškoj Slatini – koja je od granice s Hrvatskom u Humu na Sutli udaljena tek sedam kilometara – mogla početi tek 2025. godine. Zato je dio planiranih sredstava već preusmjeren u nogomet. Kako pišu na općinskim stranicama, pred njima je veliki izazov na području sporta, a to je kako što učinkovitije odgovoriti na rast pozitivnih rezultata.

Rogaška Slatina Izvor: Profimedia / Autor: Rainer Hackenberg / akg-images / Profimedia

Nogometni klub Rogaška nalazi se na pragu proboja u prvu ligu, no u tome ga priječi stadion jer ne ispunjava uvjete Nogometnog saveza Slovenije. Općina je već pripremila plan rekonstrukcije i poboljšanja nogometne infrastrukture u Sportskom centru Rogaška Slatina.

U planu je obnova podrumskih prostorija u starijem dijelu zgrade, uređenje dodatnih prostorija na njenoj zapadnoj strani, preuređenje postojeće tribine, uklanjanje montažnih tribina te preuređenje središnjeg igrališta. Procijenjena vrijednost projekta je 1.190.000 eura. Glavnina provedbenih radova planirana je tijekom ljetne stanke prije sezone 2023./24.