PROIZVODNJA GENERIKA

Rajićeva tvornica u Zrenjaninu započela s radom

20.11.2012 u 14:14

Bionic
Reading

Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je proizvodnju generičkih lijekova u novootvorenoj tvornici lijekova u Zrenjaninu, u industrijskoj zoni Bagljaš

Završetkom gradnje moderne tvornice u kojoj se nalazi laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, automatizirana proizvodnja te skladišni prostor ukupna investicija kompanije PharmaS u Srbiji iznosi više od 18 milijuna eura

'Nakon prošlogodišnjeg otvaranja farmaceutske tvornice u Popovači, PharmaS je pokretanjem proizvodnje u jednako modernoj tvornici u Zrenjaninu napravio još jedan veliki korak u razvoju poslovanja i ispunjavanju poslovne strategije. PharmaS već sada predstavlja modernu i fleksibilnu regionalnu farmaceutsku kompaniju koja ima bogatu paletu lijekova na pet tržišta, a uskoro i na šestom. Rekla bih da smo danas prepoznati po kvaliteti proizvoda i usluga, stručnosti, izvrsnosti u standardima te konkurentnom proizvodu iza čega stoji veliki trud brojnih naših stručnjaka u Hrvatskoj i regiji', rekla je Zdravka Knežević, predsjednica Uprave PharmaSa.

Direktor PharmaSa Srbija Radivoj Topalov naglasio je kako će nova tvornica u Zrenjaninu poslovati u skladu s najvišim standardima poslovanja u farmaceutskoj industriji. PharmaS će u tvornici u Zrenjaninu proizvoditi široku paletu kvalitetnih generičkih lijekova, odnosno lijekova identičnih originalnom lijeku svojom kvalitetom, svojstvima i djelovanjem. Dosad je PharmaS na srpskom tržištu proizvodio sedam lijekova, a u prvoj fazi u Zrenjaninu PharmaS će proizvoditi 10 lijekova.

Nova tvornica imat će kapacitet od 30 milijuna pakiranja lijekova godišnje i zapošljavati 30 visoko stručnih djelatnika, a u kompaniji ističu da će se u skladu s njihovim razvojem taj broj povećavati.