TRI NEISPLAĆENE PLAĆE

Radnici Kaštelanskih staklenika počeli štrajk

03.03.2015 u 17:47

Bionic
Reading

Dvadesetak radnika Kaštelanskih staklenika iz Kaštel Štafilića počelo je u utorak štrajkati zbog tri neisplaćene plaće te su najavili da će štrajkati sve dok im se ne isplate

'Štrajk je počelo svih 20 članova Novog sindikata u Kaštelanskim staklenicima, a u srijedu će nam se pridružiti i članovi sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PP DIV), koji čine većinu sindikata od 82 zaposlenika u tom poduzeću', rekao je za Hinu povjerenik Novog sindikata u Kaštelanskim staklenicima Damir Klarić

Po njegovim riječima, na početku današnjeg štrajka u Kaštelanskim staklenicima bila je i policija.

'Policiju je pozvao direktor Kaštelanskih staklenika Mario Paladin, ali za to nije bilo potrebe jer imamo zakonsko pravo na štrajk', dodao je Klarić.

Istaknuo je da su radnici koji štrajkaju i tijekom štrajka spremni zalijevati biljke i na njihovo tehničko održavanje kako ne bi bilo štete u Kaštelanskim staklenicima.

Klarić je rekao kako su radnici zbog neizvjesnosti u tom poduzeću 'pod velikim stresom, a neki su zatražili i liječničku pomoć'.

'U prošli petak u prostorijama Kaštelanskih staklenika nije uspio pokušaj mirenja i direktor nam je tada rekao kako je račun poduzeća u blokadi. Prema našim saznanjima, tvrtka ukupno vjerovnicima duguje oko 90 milijuna kuna', ustvrdio je.

Klarić je podsjetio kako nedavno u Ministarstvu poljoprivrede, koje je većinski vlasnik Kaštelanskih staklenika, nije uspio pokušaj predstečajne nagodbe jer na taj sastanak nisu došli predstavnici Ministarstva financija.

'Ministarstvo financija najveći je vjerovnik, ono potražuje oko 25 milijuna kuna', rekao je Klarić dodajući da će Kaštelanski staklenici vjerojatno završiti u stečaju

'FINA je oglasila stečaj nad Kaštelanskim staklenicima, ali on još nije službeno počeo jer ga, po našim saznanjima, nije proglasio Trgovački sud u Splitu', objasnio je Klarić.

Po njegovim riječima, u isplatu zaostalih plaća radnicima Kaštelanskih staklenika treba se uključiti i država kao njihov većinski vlasnik.