SLIJEDI DISKONT

Propala i druga javna dražba za Dalmacijavino

17.09.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Ni druga usmena javna dražba za prodaju Dalmacijavina nije danas uspjela na splitskom Trgovačkom sudu, jer nije bilo zainteresiranih za kupnju imovine kao cjeline po početnoj cijeni od 276,3 milijuna kuna pa je stečajni sudac Ivan Basić treću dražbu zakazao za listopad ove godine

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović na današnjoj je javnoj dražbi zatražio da se do sljedeće javne dražbe u listopadu početna cijena smanji za 30 posto o čemu će odlučiti splitski Trgovački sud, no tek nakon što stečajni upravitelj o tome izvijesti odbor vjerovnika.

Prva je javna dražba Dalmacijavina održana početkom kolovoza kada također nitko nije uplatio jamčevinu.

Imovina Dalmacijavina i na drugoj se dražbi prodavala kao cjelina po početnoj cijeni koja je jednaka ukupno utvrđenoj vrijednosti imovine u iznosu od 276,3 milijuna kuna.

Na prodaji je tako oko 60.000 četvornih metara tvornice u Sjevernoj luci u kojoj su se proizvodila alkoholna i bezalkoholna pića. Uz to, na prodaju su i hvarske vinarije u Starom Gradu i Jelsi te zemljište u Vrbanju, tvornica kvasine i vinski podrum u Drnišu, nasadi vinove loze u Drnišu i na Hvaru, poslovno-skladišni prostori u Velikoj Gorici, Zadru, Rijeci i Vukovaru, kao i prava na brendove 'Dalmacijavina' i 'Pipi'.

Prema podacima iz poziva za javnu dražbu, utvrđena vrijednost brenda pića 'Pipi' je 8,2 milijuna kuna, a koroporativnog brenda 'Dalmacijavino' 30,5 milijuna kuna (oboje bez PDV-a).