REZULTATI ZA DEVET MJESECI

Prihodi HT-a pali znatno manje od BDP-a

30.10.2009 u 08:40

Bionic
Reading

U prvih devet mjeseci 2009. godine HT je ostvario blag pad prihoda od 1,7 posto, uz održavanje solidnog novčanog tijeka. Neto dobit manja je za 7,5 posto te iznosi 1,75 milijardi kuna

Poslovanje HT-a pokazalo je relativnu otpornost na recesiju, nove poreze i namete na usluge u pokretnoj mreži, stoji u priopćenju HT-a povodom objave devetomjesečnih poslovnih rezultata.

Stabilnom poslovanju Hrvatskog Telekoma najviše su pridonijeli snažan rast prihoda od internetskih usluga, kao i osjetno povećanje broja pretplatnika u mobilnoj telefoniji.

Glavni pokazatelji profitabilnosti i dalje su snažni, unatoč njihovom padu. Tako EBITDA marža (postotak dobiti prije poreza, kamata i amortizacije) iznosi 46,8 posto i manja je za 4,4 posto, a marža neto dobiti pala je za 1,7 posto na 26,8 posto.

Najznačajniji korporativni događaj u ovoj godini je spajanje HT-a i T-Mobilea, koje bi trebalo stupiti na snagu 1. siječnja 2010. Cilj spajanja je unapređenje kako korisničkih usluga, tako i unutarnje učinkovitosti stvaranjem jedinstvene organizacije s korisnički orijentiranim jedinicama za privatni i poslovni segment.

'T-HT je dokazao svoju stabilnost u zahtjevnim vremenima. Iako je naše poslovanje pogođeno recesijom te nedavno uvedenim porezima, prihodi su se smanjili za 1,7 posto u razdoblju u kojem je BDP pao znatno više. Vjerujemo da kroz stalnu predanost učinkovitosti te novu korporativnu strukturu i stalna ulaganja postavljamo čvrste temelje za budućnost', rekao je Ivica Mudrinić povodom objave poslovnih rezultata.