PROTIV PROSVJEDNIKA

Poslodavci podržali Horvatinčića

16.07.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca najnovije događaje u vezi s izvedbom projekta 'Cvjetni' u Zagrebu ocijenila je danas kao nepotrebne i štetne za ukupne gospodarske interese naše zemlje te pozvala izvršnu i sudbenu vlast 'na zaštitu prava, odnosno pravnu sigurnost investicija'

'Događaji i slike iz Varšavske šalju krive poruke o našoj zemlji i kao takvi potencijalno mogu imati dugoročno negativne učinke na odabir Hrvatske za neke nove investicijske projekte', smatra HUP. U priopćenju se 'usprotivio nepoštivanju prava na početak radova po svim valjanim dozvolama'.

HUP izražava i neslaganje s primijenjenom policijskom intervencijom te smatra da se početak radova mogao osigurati na puno primjereniji način. Pozvavši izvršnu i sudbenu vlast da zaštiti prava, odnosno pravnu sigurnost investicija, HUP naglašava da bez toga 'neće biti novih poduzetničkih inicijativa, a time ni novog zapošljavanja'.

'I u našoj bi zemlji moralo zaživjeti pravilo da je posjedovanje svih potrebnih dozvola jamac za početak izvedbe projekta. U protivnom investitori će se sve teže upuštati u takav hazard pravne nesigurnosti vlastitih investicija. Zato je 'slučaj Varšavska' poučan za sve sudionike', smatra HUP i napominje da su Hrvatskoj potrebna ulaganja i otvaranje novih pogona.

'To je najizravniji način novog zapošljavanja. A bez pravne sigurnosti koja mora biti u temelju svakoga investicijskog pothvata (a to je u današnjim uvjetima gotovo svaka investicija), nema ni novih poduzetničkih inicijativa, ni novog zapošljavanja', upozoravaju.