INTERCAPITAL NA VRHU

Polovica brokera u Hrvatskoj zarađuje, ostali u gubitku

Bionic
Reading

Domaći brokeraji, odnosno investicijska društva, kako se službeno nazivaju, povećavaju svoju profitabilnost unatoč složenim tržišnim okolnostima u kojima posluju. Kako piše Poslovni dnevnik, od osam brokerskih kuća, njih četiri su zabilježile dobit, a predvode ih Intercapital vrijednosni papiri s četiri milijuna kuna dobiti prije oporezivanja

Najveći gubitak, od 491.000 kuna, bilježe Antea brokeri, piše Poslovni dnevnik. Međutim što je uzrok tome, nije bilo moguće saznati jer su iz Antea brokera bilo što odbili komentirati. Među gubitašima su i Fima vrijednosnice s 209.000 kuna te Rast sa 170.000 kuna i N3 Capital Partners sa 156.000 kuna minusa. Listu pozitivnih predvodi Intercapital vrijednosni papiri s četiri milijuna kuna dobiti. Predsjednik Uprave Ivan Kurtović objasnio je kako je ostvarena dobit rezultat 'kontinuiranog razvoja brokerskog poslovanja' te nekoliko većih transakcija u segmentu investicijskog bankarstva, poput inicijalne javne ponude Tankerske Next Generation.

Što se tiče ostalih, Hita vrijednosnice ostvarile su 423.000 kuna dobiti dok su Agram brokeri ostvarili gotovo 42.000 kuna dobiti. Među dobitašima se našao i Credos s 3.200 kuna dobiti.

Više o temi pročitajte ovdje.