POLJACI AMBICIOZNI

Poljski LOT od nove godine ponovno leti na relaciji Zagreb-Varšava

11.12.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Od 2. siječnja iduće godine poljski avioprijevoznik LOT, nakon šest mjeseci prekida, ponovno će izravno letjeti na relaciji Varšava-Zagreb

Planirana su četiri leta tjedno dok će u ljetnim mjesecima letovi Varšava-Zagreb biti svakodnevni, potvrdila je u petak Lidia Grala-Bednarčik, regionalna direktorica LOT-a, na predstavljanju za novinare održanom u Odjelu za promociju trgovine poljskog veleposlanstva.

Ponovno uspostavljeni letovi omogućit će putnicima pristup velikom broju destinacija s polijetanjem iz Varšave. U LOT-u naime žele biti prvi izbor putnika koji putuju prema zapadnoj i sjevernoj Europi te sjevernoj Americi, posebice Chicagu, New Yorku i Torontu.

'Cijena karte u ekonomskom razredu prema Varšavi iznosit će oko 79 eura, a povratna karta s uključenom prtljagom stajat će 139 eura. No imamo i posebne akcije, recimo svake srijede moći ćete uzeti povratnu kartu za samo 99 eura', najavila je Grala-Bednarčik.

Letovi između Zagreba i Varšave bili su obustavljeni zbog takozvanih kompenzacijskih mjera koje je LOT primjenjivao tijekom procesa restrukturiranja u ovoj godini. Početkom siječnja najavili su i uspostavu direktnih letova prema Beogradu.

U prvim mjesecima nove godine u LOT-u očekuju popunjenost letova od 60 do 70 posto, a tijekom turističke sezone i veću jer su turističke agencije i hotelijeri iz Varšave i Zagreba najavili suradnju.

Grala-Bednarčik je dodala da je LOT trenutno jedna od najmodernijih avioprijevozničkih kompanija u svijetu, a ponose se i jednom od najmlađih flota. LOT je u potpunom državnom vlasništvu i zasad se ne planira njegova privatizacija.

Poljski veleposlanik Maciej Szymanski istaknuo je kako mu je drago da je gospodarska suradnja Poljske i Hrvatske nakon godina stagnacije konačno krenula u dobrom smjeru uz uzajamna ulaganja i rast trgovine.

Dodatno, Marek Lyzwa, voditelj Odjela za promociju trgovine i ulaganja, prezentirao je nedavne ulagačke pothvate dviju zemalja, u čemu se ističu poslovi Dalekovoda, Orbicovo preuzimanje logističke tvrtke u Poljskoj te investiciju tvrtke OT Logistics u Luku Rijeka. Lyzwa je rekao kako će u Rijeci, ali i u Zagrebu urede uskoro otvoriti i logistička tvrtka C.Hartwig, koja će prebaciti robu s Baltika prema Rijeci.