premijer o borovu

[FOTO] 'Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva'

03.05.2021 u 18:27

Bionic
Reading

Održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a nakon čega je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković dao izjavu za medije.

“Govorili smo o početku kampanje koja je počela ovog vikenda. Zadovoljni smo podacima da čak u 48 jedinica lokalne samouprave naši kandidati nemaju protukandidate, dakle naši kandidati su već pobijedili”, rekao je Plenković. Ističe da se razgovoralo o epidemiološkoj situaciji i procjepljivanju građana, javlja N1.

“Prošli tjedan, tijekom vikenda i danas došlo je do prekretnice u dostavi cjepiva u Hrvatskoj. Danas su stigle 173 tisuće doza, one su u distribuciji prema županijama”, kazao je Plenković. Zadovoljni smo da se mladima vraća povrat poreza, a HDZ je spreman za lokalne izbore, kazao je.

“Osudili smo incident u Borovu. Poduzete su aktivnosti od strane policije. To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva”, komentirao je događaje u Borovu selu.

“Policija i vojska se ponašaju u skladu sa zakonom”, dodao je. “Bio sam uvjeren da je Milanović maknuo sporni spomenik u Borovu. Kasnije sam saznao da nije. Ministarstvo ima radnu skupinu koja radi na tome”, rekao je.

  • +3
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi