VRDOLJAK POTVRDIO

Podravka zainteresirana za švedsko tržište

18.04.2013 u 00:29

Bionic
Reading

Predstavnici švedskih kompanija u poslovnom izaslanstvu, koje je u trodnevnom posjetu Hrvatskoj, vrlo su zainteresirani za suradnju i poslovanje na hrvatskom tržištu, a veliki interes za izlazak na švedsko tržište pokazale su neke hrvatske tvrtke poput Podravke, rečeno je nakon današnjeg sastanka ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka sa švedskom ministricom zaštite okoliša Lenom Ek

U Hrvatskoj su već investirale švedske tvrtke poput IKEA-e, H&M i Securitas-a, a Ericsson, čije je suradnja Ericssonu Nikoli Tesli omogućila svjetski priznatu kvalitetu proizvoda i usluga, povećat će svoja ulaganja na hrvatsko IT tržište, rekla je švedska ministrica.

Predstavnici svih kompanija koji sudjeluju u švedskom izaslanstvu vrlo su zainteresirani za hrvatske ekonomske reforme i nestrpljivi su doći u Hrvatsku, a vidjeli smo da i neke hrvatske kompanije žele prodavati svoje proizvode u Švedskoj, gdje su dobrodošli, rekla je Lena Ek.

Ministar Vrdoljak rekao je da se radi o Podravki, čiji je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić odmah uspostavio kontakte sa švedskim partnerima, no interes su pokazali i drugi hrvatski poduzetnici.

To je način kako će hrvatske tvrtke funkcionirati na europskom tržištu. Otvorit ćemo im vrata i omogućiti kontakte, a na njima je da budu konkurentni i produktivni i iskoriste potencijal velikog europskog tržišta, istaknuo je Vrdoljak.

Na novinarsko pitanje o upozorenju HNB-a da u zadnja tri mjeseca 2012. u Hrvatskoj gotovo nije bilo evidentiranih inozemnih investicija, Vrdoljak je ustvrdio kako je to bilo vrijeme kada se 'čiste svi repovi' i pripremaju zakonski i drugi uvjeti za investicije. Nakon toga slijedi razdoblje investiranja koje je već počelo i nastavit će se idućih mjeseci, najavio je Vrdoljak.