LOŠ UTJECAJ

Podravka ne želi njemačku termoelektranu u Koprivničkom Ivanecu

04.04.2013 u 19:59

Bionic
Reading

Koprivnička Podravka priopćila je danas kako ostaje kod svog stava o termoelektrani Koprivnički Ivanec, Podravkini stručnjaci još su jednom izrazili neslaganje s odabranom lokacijom za izgradnju te termoelektrane na biomasu u neposrednoj blizini proizvodnih pogona Podravka Grupe

Iz Podravke su izvijestili kako je na inicijativu tvrtke E-Two-Energy (koja planira gradnju termoelektrane na drvnu biomasu u Koprivničkom Ivancu) danas održan sastanak između predstavnika E-Two-Energy i Podravkinih stručnjaka na čelu s Ivanom Galovićem, direktorom Lanca opskrbe Podravke.

Podravkini stručnjaci još su jednom izrazili neslaganje s odabranom lokacijom za izgradnju termoelektrane na biomasu u neposrednoj blizini proizvodnih pogona Podravka Grupe, navodi se u priopćenju.

Iz Podravke pritom ističu kako će aktivnosti vezane uz dobavu sirovine za termoelektranu i emisije iz termoelektrane imati direktan utjecaj na uvjete rada proizvodnih pogona Podravke, što će zahtijevati dodatne investicije u Podravkine pogone kako bi se zadržali visoki standardi proizvodnje.

Također navode kako nije bilo razgovora o poslovnoj suradnji Podravke i tvrtke E-Two-Energy.

Napominju i kako je E-Two-Energy izvijestila predstavnike Podravke da će iz određenih razloga ići u izmjenu projektne dokumentacije za navedenu termoelektranu.

Jurgen Steinke, direktor njemačke tvrtke E-Two-Energy koja planira gradnju termoelektrane na drvnu biomasu u Koprivničkom Ivancu, osim u Podravci, bio je danas na sastancima u koprivničkoj gradskoj i županijskoj upravi.