S NOVIM ŠEFOM

Podravka digla plaće radnicima

01.03.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Iz koprivničke kompanije izvijestili su da su jučer potpisali sporazum o povećanju osnovne plaće zaposlenika grupe Podravka, a porast će 2,2 posto

Jučerašnji sporazum, kao dodatak postojećem kolektivnom ugovoru, potpisali su grupa Podravka kao poslodavac sa svim pripadajućim društvima (Podravka d.d., Belupo d.d., Danica d.o.o., Podravka inženjering d.o.o. i Poni d.o.o.) i sindikati koji djeluju u grupi Podravka (Sindikat PPDIV, Nezavisni sindikat Podravke i Sindikat radnika koncerna Podravka – SINPOD).

Sukladno sporazumu, osnovna plaća za sva društva potpisnike kolektivnog ugovora za grupu Podravka iznosit će 1.860 kn, što predstavlja rast od 2,2 posto u odnosu na ranije te će se prvi put obračunavati s plaćom za veljaču 2012. godine.

Podravka je prije nekoliko dana, podsjetimo, dobila novu upravu, a tvrtku sada vodi dosadašnji koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, čija će plaća biti 35.000 kuna. Prosječna plaća zaposlenika grupe Podravka, prema podacima sindikata PPDIV, iznosi 5.600 kuna.