Izmjene Pravilnika

Pitali smo vodeće tvrtke hoće li radnicima plaćati dječje vrtiće, odmor, prehranu...

06.09.2019 u 14:42

Bionic
Reading

Izmjene Pravilnika o porezu na dohodak, koje su na snagu stupile 1. rujna, poslodavcima pružaju dodatnu mogućnost za povećanje primanja njihovih zaposlenika. Tvrtke mogu svojim radnicima uz porezne olakšice povećati dnevnice, pokriti troškove dječjeg vrtića, prehrane, smještaja i godišnjeg odmora. Pitali smo neke od najvećih domaćih tvrtki što će od toga omogućiti svojim djelatnicima

Iz odgovora je vidljivo kako poslodavci pozdravljaju izmjene Pravilnika o porezu na dohodak.

Neke od tvrtki već su krenule s prilagodbama kako bi što prije počele s isplatom novog neoporezivog iznosa dnevnice za službena putovanja od 200 kuna, što je 30 kuna više nego do sada.

'Hrvatski Telekom pozdravlja izmjene Pravilnika o porezu na dohodak kojima se otvara prilika za povećanje primanja zaposlenika. S velikom pažnjom analiziramo sve izmjene i prednosti koje one donose u mogućem povećanju materijalnog statusa zaposlenika te ćemo nakon toga odlučiti o potencijalnoj primjeni onih modela koji se pokažu najprikladnijima za našu organizaciju.

Konkretno, već smo pokrenuli tehničke prilagodbe naših procesa i IT sustava kako bismo odmah počeli primjenjivati novi propisani neoporezivi iznos dnevnica za službeno putovanje od 200 HRK. Posvećeni smo konstantnom unaprjeđenju radnih uvjeta i konkurentnoj razini primanja, posebno za naše kolegice i kolege koji rade u direktnom kontaktu s korisnicima, svjesni da jedino zadovoljni zaposlenici mogu podržati realizaciju našeg obećanja - Svijeta boljih mogućnosti za sve naše korisnike', odgovorili su za tportal iz Hrvatskog Telekoma.

Slično su poručili i iz naše najveće farmaceutske kompanije Plive.

'Pozdravljamo sve promjene koje idu u smjeru smanjivanja poreznih opterećenja na rad. Sve promjene se razmatraju i u dogovoru sa socijalnim partnerima traži se najbolji način primjene novog Pravilnika o porezu na dohodak, tj. promjena internih pravilnika, pa se primjerice odmah povećava neoporezivi iznos dnevnice za službena putovanja na 200 kuna', stoji u odgovoru Plive.

Promjene Pravilnika o porezu na dohodak pozdravio je i solinski AD Plastik, naš najveći proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju.

  • +16
AD Plastik Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Podržavamo izmjene Pravilnika o porezu na dohodak i sigurno ćemo iskoristiti mogućnosti koje se nude u korist naših zaposlenika. Razmatramo i analiziramo mogućnosti u skladu sa svojim već postavljenim poslovnim planovima i ciljevima te ćemo sukladno tome donijeti konačne odluke o primjeni navedenih izmjena', odgovorili su iz solinske kompanije.

Velike državne tvrtke HŽ Infrastruktura, HEP i Hrvatska pošta također su poručile da će nakon podrobne analize odlučiti o tome što će iskoristiti od novih poreznih olakšica.