PRIPAJANJE T-MOBILEA

Najava promjena u Upravi T-HT-a

17.12.2009 u 20:17

Bionic
Reading

Na sjednici Nadzornog odbora HT-Hrvatskih telekomunikacija, održanoj 16. prosinca 2009, utvrđene su promjene u Upravi HT-a koje će nastupiti početkom 2010. godine, a nakon pripajanja T-Mobilea Hrvatska d.o.o. HT-Hrvatskim telekomunikacijama d.d.

Za razliku od dosadašnje organizacije prema tehnologiji, nova interna organizacija HT-a slijedi korisničku segmentaciju, pa će tako dvije ključne poslovne jedinice u novoj organizaciji biti usmjerene na privatne, odnosno na poslovne korisnike, a odgovornost za ova područja dobivaju dva člana Uprave.

Irena Jolić-Šimović
, sadašnja članica Uprave i glavna operativna direktorica T-Coma, poslovne jedinice T-HT-a za nepokretnu mrežu, preuzima funkciju glavne operativne direktorice za poslovne korisnike te odgovornost za Poslovnu jedinicu za poslovne korisnike, što uključuje prodaju, marketing, korisničke usluge, veleprodaju te ICT rješenja za poslovne korisnike.

Johan Busé imenovan je za člana Uprave i glavnog operativnog direktora za privatne korisnike te će biti odgovoran za Poslovnu jedinicu za privatne korisnike, što uključuje prodaju, marketing i korisničke usluge. Johan Busé radio je u T-Mobileu Hrvatska od 2004. godine kao direktor marketinga za privatne korisnike, a od 2006. do 2008. obavljao je funkciju člana Uprave i glavnog direktora za marketing T-Mobile Hrvatska. Trenutačno je glavni direktor za marketing AXIS-a, 3G operatora u Indoneziji, a funkciju u HT-u preuzima 1. travnja 2010. Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić do tada će preuzeti i nove dužnosti Johana Busea.

Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a te tri člana Uprave zadržat će svoje sadašnje funkcije u Upravi, u kojoj će biti sljedeći članovi:

Ivica Mudrinić – predsjednik Uprave i glavni direktor
Jürgen Czapran – glavni direktor za financije
Johan Busé – glavni operativni direktor za privatne korisnike
Irena Jolić-Šimović – glavna operativna direktorica za poslovne korisnike
Božidar Poldrugač – glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije
Branka Skaramuča – glavna direktorica za ljudske resurse