Monterra Concept Termag

Na Hrvatima omiljenom skijalištu gradi se apartmanski kompleks, krenula prodaja

23.08.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Na planini Jahorini u Bosni i Hercegovini, jednoj od najpoznatijih zimskih destinacija u jugoistočnoj Europi, trenutno je u finalnoj fazi izgradnja kompleksa koji će uvelike oplemeniti turističku sliku BiH

Riječ je o kompleksu apartmana, a koji je građen po najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima. Cijeli kompleks Monterra Concept Termag građen je od prirodnih materijala uz umirujući dizajn interijera te revolucionarnu energetsku učinkovitost i održivost.

Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko 15 milijuna eura, a što kompaniju Termag svrstava među najveće pojedinačne investitore na Jahorini, ali i u cijeloj BiH.

Tvrtka koja je 2020. krenula investirati u Monterru vlasnik je i istoimenog hotela Termag na Jahorini, globalno poznatog i jednog od najcjenjenijih hotela u BiH, a ista kompanija je prije dvije godine na Jahorini uspješno akvizirala i hotel Košuta.

Budući kompleks je prvi hotelski kompleks na području BiH s energanom koja kao gorivo koristi biomasu iz obnovljivih izvora energije te emitira najmanju moguću razinu štetnih čestica. Projekt za izgradnju energane izradila je austrijska tvrtka Hargassner.

Dodatna posebnost energane jest njezin veliki kapacitet, zbog čega je omogućen priključak i drugim hotelima na energetski održiv sustav grijanja, stoga će cijela Jahorina u budućnosti trošiti isključivo ekološki prihvatljiv energent i time poslati snažnu poruku o očuvanju okoliša. Trenutno pet objekata koristi ovaj sustav grijanja.

Prvi čovjek Termaga, Aleksandar Lazarević, otkrio je detalje.

  • +6
Monterra Concept Termag Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Monterra Concept Termag

'Monterra je moderan, energetski neovisan i izvrsno lociran kompleks apartmana smješten u središtu olimpijske planine Jahorine. Kompleks je multifunkcionalan i budućim vlasnicima nudi 81 apartman opremljen najkvalitetnijim materijalima u neoplaninskom stilu. S izgradnjom projekta započeli smo uvažavajući želju brojnih posjetitelja da upravo na Jahorini imaju u vlasništvu svoj kutak pod nebom, a gdje se mogu u potpunosti prepustiti čarima ove planine', izjavio je Lazarević, ustvrdivši kako je cilj Termaga od Jahorine napraviti svjetsku skijašku destinaciju.

Nije manje važna ni činjenica da je za dizajn interijera angažiran glasoviti arhitekt iz Sarajeva Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svom području te dobitnik brojnih nagrada.

Po strukturi će novi apartmani biti dvosobni i trosobni s površinom od 41 do 121 metar četvorni. Baš svi će imati terasu, a ovisno o poziciji, određen broj jedinica imat će čak i dvije terase s kojih se pruža spektakularan pogled na planinske masive Jahorine.

Nemanja Vučetić, direktor marketinga Termaga, dodaje da će apartmani biti opremljeni po principu 'ključ u ruke' te će prvi vlasnici krenuti s useljavanjem u prosincu ove godine.

'Investitor za opremanje apartmana koristi najkvalitetnije prirodne materijale, a prateći svjetske trendove i u potpunosti uvažavajući zahtjeve tržišta, svaki apartman u Monterri imat će osiguran prostor za ski opremu u skijašnici. Istaknuo bih da će Monterra biti luksuzna destinacija sa svojom recepcijom, restoranom, garažom i modernom praonicom rublja koja zahvaljujući svojim tehnološkim karakteristikama također ide za očuvanjem okoliša', istaknuo je Vučetić.

Iz Termaga su za buduće vlasnike apartmana priredili i ekskluzivne pogodnosti. Jedna od njih manifestira se tako da hotelsko osoblje Termaga vodi brigu o održavanju, ali i iznajmljivanju apartmana tijekom ugovorenog razdoblja.