POMOĆ TVRTKAMA

Mudrinić se nada kamatama do pet posto

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 04.02.2010 11:36
  • Objavljeno 01.02.2010 u 11:27
mudrinić, kosor

mudrinić, kosor

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Vlada je na prošlotjednoj sjednici izašla s jasnim kriterijima po kojima će se realizirati model potpore za oporavak gospodarstva. Međutim, još uvijek nije poznata cijena kapitala za tvrtke koje će se natjecati za kredite i jamstva. U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) nadaju se da će visina kamata biti oko pet posto

'Dobro je da je Vlada izišla s jasnim i transparentnim kriterijima jer je to preduvjet za uspjeh ovakve akcije. Vjerojatno to nekim poduzetnicima neće biti od pomoći jer na datum koji je utvrđen kao referentni nisu bili likvidni. Očekujemo da će kamatne stope biti bliže pet nego sedam posto', rekao je za tportal Ivica Mudrinić, član izvršnog odbora HUP-a i predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma, koji je danas bio jedan od govornika na svečanom predstavljanju hrvatskih sportaša koji će sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouver.

Iako, je iz Banskih dvora poručeno da još nije vrijeme za ukidanje kriznog poreza i smanjenje stope PDV-a u HUP-u misle da će, što se duže bude s tim čekalo, šteta po gospodarstvo biti veća.

'Ako ima problema s punjenjem proračuna, jasno je da Vlada inzistira na kriznom porezu. Međutim, kad gledamo širu sliku i utjecaj jačeg poreznog opterećenja na gospodarstvo i ekonomski ciklus, jasno je da od toga imamo veće štete nego koristi. Gubimo radna mjesta i to će se nastaviti ako ne poduzmemo korake koji će vratiti normalnu potrošnju. Zbog toga i dalje inzistiramo na ukidanju', istaknuo je Mudrinić.

Predstavljanju hrvatske olimpijske delegacije u zagrebačkom Edukacijskom centru T-HT-a prisustvovala je i premijerka Jadranka Kosor ali ona nije bila raspoložena za davanje izjava novinara, pravdajući se da žuri na sastanak s izabranim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi