POLANČECOV PARTNER

Mimović kupio Fimu Ami, ali transakcija nije gotova

09.04.2010 u 11:57

Bionic
Reading

Ranko Mimović, srpsko-slovenski poduzetnik potvrdio je za tportal da je od Plurisa kupio tvrtku Fima Ami koja drži 10,64 posto dionica Podravke, no cjelokupna transakcija preuzimanja dionica još nije finalizirana

Dva dana nakon što je zbog afere Podravka uhapšen nekadašnji premijer Damir Polančec, 1. travnja javnosti se obratio Ranko Mimović iskazujući namjeru za preuzimanjem Fime Ami, preko čega bi postao suvlasnik koprivničke kompanije. No nekoliko dana poslije, Mimović je Jutarnjem listu kazao da je Fimu Ami kupio još prije propale skupštine dioničara, koja se održala 25. ožujka?!

Od Mimovića smo pokušali dobiti potvrdu je li i kada preuzeo Fimu Ami te kako je provedena transakcija s obzirom na to da je, kako je tportal ranije pisao, račun najjače članice Fia Grupe, tvrtka Fia Investa blokiran.

'Fia Grupa preko tvrtke Fia Electricity od društva Pluris kupila je tvrtku Fima Ami koja drži 10,64 posto dionica Podravke', izjavio je Ranko Mimović za tportal ne precizirajući kada se to točno dogodilo. Budući da je račun Fia Investa blokiran, za preuzimanje malteške tvrtke poslužila je Fia Electricity, koja je osnovana u lipnju prošle godine s temeljnim kapitalom od 500 eura.

'Radi se o kompleksnoj transakciji koja uključuje više elemenata i koja ima svoj tijek. Detaljnije informacije predmet su poslovnih pregovora te ćemo o njima, nakon što se pregovori finaliziraju, izvijestiti javnost. Potrebna promjena imena odgovornih osoba koje zastupaju društvo u registrima je u tijeku', kazao je Mimović potvrđujući da transakcija još nije finalizirana, a da 'očisti' Podravkine dionice, koje su stavljene pod zalog radi dobivanja kredita, još mora riješiti dugove prema mađarskoj OTP banci.