vremenska prognoza

Meteoalarm za područje cijele Hrvatske! Pogledajte kada će se konačno razvedriti

19.09.2017 u 07:20

Bionic
Reading

Promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Zbog obilne kiše meteorolozi su izdali alarm za područje cijele Hrvatske

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak, javlja Državni hidrometeoroški zavod.

Najviša temperatura od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 stupnjeva Celzijevih.

Prema podacima sektora za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda u porastu je bio vodostaj Drave, Mure, Save i Korane, dok se zaustavio rast vodostaja Kupe. U padu je pak vodostaj Dunava, Sutle, Krapine i Neretve.

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj u prvom dijelu dana biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i manjak koncentracije, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Prema kraju dana nepovoljan će vremenski utjecaj malo popustiti pa će i tegobe polako slabiti.

  • +3
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Damjan Tadić

Sutra će biti umjereno i pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i uz pljuskove s grmljavinom, koji na južnom dijelu mogu biti intenzivniji. Poslijepodne i prema kraju dana postupno smirivanje, a na Jadranu i djelomično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, na sjevrnom dijelu i jaka bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 19. rujna 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Najniža jutarnja temperatura bit će od 7 do 11, na Jadranu između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 21 stupanj Celzijev.

Od četvrtka manje oblaka, samo ponegdje još uz malo kiše, te uz relativno hladna jutra, a dnevna temperatura bit će u porastu. Četvrtak će i na moru donijeti razvedravanje, te će uz slab i umjeren sjeverozapadnjak prema kraju tjedna biti uglavnom suho.

  • +39
U Ogulinu su obilna kiša i visoki vodostaj rijeke Dobre poplavili središte grada Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL