DEBELJAK MU JE NEOZBILJAN

Linić: 'Kad se popis ulagača sveo na Debeljaka, bilo je jasno da Uljanik i 3. maj moraju u stečaj'

28.03.2019 u 12:12

Bionic
Reading

Bivši SDP-ov potpredsjednik Vlade i ministar financija Slavko Linić smatra da Uljanik grupa - odnosno brodogradilišta u Puli i Rijeci - trebaju ići u stečaj i kaže da je ta činjenica 'odavno bila jasna svakom pismenom čovjeku'

'U trenutku kada je objavljen popis potencijalnih strateških partnera i kada je od svih velikih imena on spao na Tomislava Debeljaka, bilo je evidentno da je stečaj jedina opcija. Debeljak nije dokazao održivost brodogradnje u Brodosplitu, nema vlastitih sredstava i ne može biti partner Vladi, jednako kao što to nije mogao biti ni Danko Končar', kazao je Linić za tportal.

'Ako nema strateškog partnera i nema restrukturiranja, jasno je da ne postoji alternativa stečaju. Nacionalizacija brodogradilišta nije prihvatljiva zbog zakona tržišta i pravila Europske unije', dodaje Linić.

Slavko Linić u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Ponavljam, odluka je trebala biti donesena u onom trenutku kada je Debeljak ostao jedina opcija za mogućeg strateškog partnera. Ni financijski, ni kroz svoje poteze u Splitu, on nije pokazao da ima sposobnost održati djelatnost brodogradnje', kritičan je Linić.

'Trebalo je raditi odmah, treba djelovati i danas, bez čekanja', zaključio je.

  • +10
Tomislav Debeljak Autor: Tom Dubravec / CROPIX