VELIKO ISKUSTVO

Končar: Darko Horvat nije zaposlen kao savjetnik, nego kao inženjer. Odabran je na natječaju

20.10.2022 u 16:48

Bionic
Reading

Tvrtka Končar u četvrtak je demantirala napise nekih medija da je bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i države imovine Darko Horvat zaposlen u toj tvrtki kao savjetnik uprave navodeći kako je zaposlen kao inženjer elektrotehnike u Končaru - Aparati i postrojenja, jednoj od tvrtki grupe Končar

"Zbog skorašnjeg odlaska u mirovinu inženjera koji je strateški sudjelovao u tehničko-komercijalnim poslovima vezanim za područje distribucije električne energije, osnovnom segmentu poslovanja društva Končar- Aparati i postrojenja, raspisan je natječaj za inženjera elektrotehnike sa značajnim operativnim iskustvom u tom području. Na natječaju je Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije, uključujući iskustvo iz područja gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini", navode iz Končara.

Napominju također kako je prilikom inicijalnih medijskih objava navedena i netočna informacija o tome da će Horvat obnašati dužnost savjetnika Uprave Končara.

"Naime, njegovo područje djelovanja bit će usmjereno isključivo na područje elektrodistribucije, odnosno snažniji iskorak društva Končar-Aparati i postrojenja, jednog od ovisnih društava Grupe Končar, na inozemna tržišta", istaknuli su iz Končara.

Darka Horvata sumnjiči se za nezakonitu dodjelu bespovratnih poticaja 2018. godine, zajedno s nekadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. Zbog toga je u veljači ove godine uhićen, a na ispitivanju u Uskoku odbacio krivnju za zloporabe položaja. Nakon uhićenja aktivirao je mogućnost "6+6" koja mu onemogućuje zapošljavanje na menadžerskim pozicijama u tvrtkama s kojima je surađivalo ministarstvo dok je u njemu bio.

Iz pritvora je izašao 1. ožujka. Tada je izjavio kako je uvjeren da ''nije napravio ništa protuzakonito''.