dobitak stoljeća

Izvlačenje danas: Jackpot na američkoj lutriji Powerball dosegnuo 1,6 milijardi dolara, šanse za dobitak 1 naprema 292 milijuna

05.11.2022 u 07:40

Bionic
Reading

Glavni zgoditak na američkoj lutriji Powerballu dosegao je u petak 1,6 milijardi dolara, što je najviše u povijesti neke svjetske lutrije. Izvlačenje će biti u subotu. Dobitna kombinacija šest brojeva nije izvučena 39 puta zaredom pa je 'jackpot' samo rastao, a mogao bi i dalje ako nitko ne osvoji 1,6 milijardi dolara u subotu.

Dosadašnji rekord Powerballa potječe iz 2016. godine, iznosio je 1,58 milijardi dolara i tada su ga zvali jackpotom stoljeća. Takav jackpot san je mnogih Amerikanaca, osim stanovnika pet država, Alabame, Aljaske, Havaja, Nevade i Utahe, gdje lutrija nije dopuštena. Oni je samo mogu gledati iz daljine ili se odvesti u susjednu državu po listić.

Šansa za dobitak je jedan naprema 292 milijuna, znatno manje od šanse da će vas pogoditi grom koja je jedan naprema milijun.

Dobitnik može birati hoće li mu dobitak biti isplaćen odjednom, ali mu je tada iznos prepolovljen, ili u 30 jednakih rata jednom godišnje.  Oba izbora podliježu oporezivanju.