kraj priče

Imanje Ive Majoli na Cmroku prodaje se na dražbi, početna cijena 17,7 milijuna kuna

10.04.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Imanje na Cmroku, koje je Iva Majoli stekla ‘ispod cijene’ za samo 14 milijuna kuna, prodaje se na javnoj dražbi. Teniski centar Iva Majoli d.o.o. je u stečaju, a sutkinja je pozvala sve zainteresirane za kupnju kompleksa u vlasništvu te tvrtke da razgledaju nekretninu u srijedu

Nadmetanje počinje zadnjeg dana travnja, a trajat će do 15. svibnja. Početna cijena za imanje je 17,7 milijuna kuna, a procijenjena mu je vrijednost veća od 22 milijuna kuna.

Riječ je o kompleksu koji uključuje 8300 četvornih metara igrališta, gradilište od 1470 četvornih metara te sportske i ostale nekretnine, a tamo se nalazi i jedan od najluksuznijih zagrebačkih restorana. Kompleks je na prestižnoj zagrebačkoj lokaciji, na kojoj se cijena kvadrata stana penje i preko 3500 eura po četvornom metru, javlja Večernji list.

Kao što smo ranije pisali, stečajni upravitelj Tenis centra Ive Majoli d.o.o. podnio je izvješće u kojem se navodi da je ta tvrtka i prošle godine imala više od 570.000 kuna gubitka iako je poznati hrvatski poduzetnik Nenad Končar, sin jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara, pretprošle godine uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio njene dugove.

Stoga je stečajni upravitelj podnio prijedlog odluka, među kojima se ističe obustavljanje poslovanja Tenis centra Ive Majoli d.o.o., prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika – zgrada, igrališta za tenis, parkirališta i dvorišta u elitnoj Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

  • +15
Iva Majoli Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić