U PLANU TEHNOLOŠKA MODERNIZACIJA

Franck povećao neto dobit za 15 posto

03.08.2010 u 23:31

Bionic
Reading

Tvrtka Franck prvo je ovogodišnje polugodište završila s 20,79 milijuna kuna neto dobiti, što je 15 posto viša dobit nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke na Zagrebačkoj burzi

Ukupni prihodi Francka za šest mjeseci ove godine od 336,35 milijuna kuna za 14 posto su viši nego u istim lanjskim mjesecima, a to je pratilo i porast ukupnih rashoda, za 14,4 posto, na 307,84 milijuna kuna.

Dobit prije oporezivanja od 28,51 milijun kuna za 9,4 posto je veća od one u lanjskih prvih šest mjeseci.

Za takve polugodišnje rezultate poslovanja u bilješkama uz izvješće iz Francka navode da su u okviru planiranih, kao i oni ostvareni u okviru njihove osnovne djelatnosti proizvodnje kave, kavovine, čaja, začina i snack proizvoda.

Dodaju i da su tijekom prvog polugodišta ove godine započeli pregovore sa dobavljačima opreme za završetak projekta tehnološke modernizacije više proizvodnih linija te da su svi projekti realizirani ili u visokoj fazi dovršenosti.

Ističu i da su uz valutne rizike izloženi i riziku likvidnosti zbog utjecaja znatnog povećanja nelikvidnosti na tržištu zbog čega primjenjuju određene mjere.

U sklopu plana razvoja u ovoj godini, kako napominju, nastavljaju ranije započeti proces transformacije koji podrazumijeva rast produktivnosti i povećanja efikasnosti.