POTPISALI MEMORANDUM

Erste i nizozemski DLL započinju suradnju na tržištu lizinga

28.11.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Erste Group i kompanija DLL potpisale su memorandum o razumijevanju koji se odnosi na uspostavljanje strateškoga saveza u pružanju usluga financiranja kupnje opreme i komercijalnih vozila te lizing aktivnosti na području srednje i istočne Europe, priopćila je ta banka u utorak

Točnije, radi se o području koje uključuje Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Srbiju.

Kroz stratešku suradnju koju planiraju ostvariti, Erste Group i DLL žele širiti zajedničko poslovanje kako bi svojim poslovnim suradnicima i klijentima ponudili najbolja rješenja za financiranje kupnje opreme i komercijalnih vozila, ali i kako bi svojim zaposlenicima pružili mogućnosti za profesionalni razvoj.

U cilju osiguravanja dosljednog i učinkovitog budućeg poslovanja na području cijele Srednje i istočne Europe, MoR predviđa i mogućnost potencijalnog prelaska subjekata DLL-a Mađarska u Erste banku Mađarska ili u neki od njenih subjekata. Takvom dogovoru još će prethoditi dubinska analiza i sporazum o uvjetima transfera, koji se očekuju u drugome tromjesečju 2018. godine.