NOVI ICT HUB TVRTKE

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci, već su zaposlili nekoliko ICT stručnjaka

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 06.06.2022 16:19
  • Objavljeno 06.06.2022 u 16:19
Predsjednica ENT Gordana Kovacevic sa zaposlenicima

Predsjednica ENT Gordana Kovacevic sa zaposlenicima

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Danas je u Rijeci otvoren novi ured kompanije Ericsson Nikola Tesla, najvećeg hrvatskog izvoznika znanja i lidera u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih i kompanije u kojoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, visoki predstavnici lokalnih i regionalnih tijela, članovi akademske zajednice i gospodarstvenici

'Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske', istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, te dodala:

'Za ured u Rijeci već smo zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a naša vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom. Sigurna sam kako će naš riječki tim postati jedan od ključnih 'čvorova u našoj mreži' ureda u Hrvatskoj i inozemstvu koji snažno doprinose ugledu i rezultatima kompanije zahvaljujući izvrsnim zaposlenicima koji u njemu rade i ispisuju budućnost ovog grada, regije, ali i svijeta.'

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, istaknuo je: 'Grad Rijeka vodeći je smart grad u Hrvatskoj i odavno je prepoznao potrebu razvoja i daljnjeg istraživanja pametnih tehnologija u cilju stvaranja novih ili poboljšanih proizvoda i procesa, povećanja konkurentnosti gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta. U tom kontekstu je otvorenje riječkog ureda Ericssona Nikole Tesle iznimno važno jer je riječ o kompaniji koja predvodi u razvoju i implementaciji inovativnih tehnologija koje želimo u Rijeci.'

Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski, zahvalio je Ericssonu Nikoli Tesli što svoj ured otvara baš u Rijeci te ustvrdio da ovako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi, čime se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima. Također, ovo je snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj županije.

Suradnja s akademskom zajednicom

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu 'Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji' između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom. Uz Filozofski fakultet koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer idealne sinergije za multidisciplinarno iznalaženje tehnoloških rješenja.

Dekan Filozofskog fakulteta i predsjednica ENT potpisali ugovor o suradnji

Dekan Filozofskog fakulteta i predsjednica ENT potpisali ugovor o suradnji

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u narednom razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije. Radom na ovom projektu u kojem bi Ericsson Nikola Tesla bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnostitest before invest, edukacija i povezivanje – kompanija ima priliku dati svoj doprinos kreiranju inovativnih digitalnih rješenja, a to je upravo područje u kojem imamo velika ekspertna znanja, iskustva i stručne kapacitete.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla već više od 70 godina aktivno surađuje s akademskom zajednicom, na čemu, između ostalog, temelji svoje tehnološko liderstvo, jača inovacijski potencijal, omogućava transfer znanja i tehnologija te razvoj kvalitetnih stručnjaka.

'Naša iskustva pokazala su da su ove prakse iznimno vrijedne i korisne te da bez znanosti nema razvoja tehnologije, a isto tako da bez naprednih tehnologija i partnerstva s lokalnom zajednicom nije moguće ostvariti gospodarski i društveni prosperitet. U budućnosti očekujem još prilika za suradnju kako sa Sveučilištem tako i s lokalnom zajednicom', poručila je Gordana Kovačević.

Projekt za pametne gradove

Osim kroz partnerstva s akademskom zajednicom, Ericsson Nikola Tesla i kroz druge projekte doprinosi digitalnom i održivom razvoju Rijeke i šire lokalne zajednice te pomaže u ostvarenju ciljeva klimatske neutralnosti i zelene tranzicije Hrvatske. Već nekoliko godina sudjeluju u projektu CEKOM – Centar kompetencija za pametne gradove. Projekt je sufinanciran sredstvima EU fondova te podrazumijeva partnerstvo u inovacijskom klasteru koji povezuje gospodarske subjekte i istraživačke institucije na projektima istraživanja i razvoja u pametnim gradovima. Kompanija sudjeluje na tri projekta: Connected Traffic, 4D Inteligentna infrastruktura i Modesty.

Na svečanom otvorenju riječkog ureda koji se nalazi na adresi Vukovarska 7a predstavljen je i dio naprednih inovativnih tehnoloških rješenja koje Ericsson Nikola Tesla nudi tržištu, a koja stavljaju tehnologiju u službu građana i budućih generacija te poboljšavaju život ljudi stvarajući novu vrijednost za društvenu zajednicu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!