POSLOVNI REZULTATI

Dobit Allianza niža zbog prirodnih katastrofa

08.08.2016 u 15:46

Bionic
Reading

Ukupni prihodi Allianz Grupe pali su za 2,5 posto na 29,4 milijarde eura u drugom tromjesečju, a operativna dobit za drugo tromjesečje smanjena je za 17,2 posto na 2,4 milijarde eura

U Allianzu ističu da je pad dobiti posljedica prirodnih katastrofa i usporedivo visoke razine dobiti godinu dana ranije zbog neto dobiti od prodaje segmenta osobnih osiguranja Fireman's Funda.

U izvješću se navodi da je Allianz Grupa uspješno provela prelazak na proizvode s učinkovitijim korištenjem kapitala (capital-efficient products) u segmentu životnog osiguranja što je uzrokovalo smanjenje ukupnih prihoda, ali zabilježen je porast profitabilnosti u novim poslovima.

'Allianz se transformira u organizaciju koja je bliža svojim klijentima, učinkovito koristi kapital, ostvaruje veću profitabilnost i sve to čini u zahtjevnom okruženju. Drugo je tromjesečje obilježeno znatno višim isplatama šteta zbog jakih poplava i oluja u Europi ovog proljeća. Rado smo pružili podršku svojim klijentima u tim teškim trenucima', izjavio je Oliver Bäte, predsjednik Uprave Allianz SE.