ZAGREBAČKA BURZA

Dionica T-HT-a porasla za 1,6 posto

18.06.2009 u 16:06

Bionic
Reading

Dok je u prvom dijelu potonuo ispod 1.900 bodova, sat vremena prije kraja trgovine Crobex je kao na klackalici mijenjao predznak nekoliko puta, zaključivši na kraju s rastom od 0,3 posto na 1.909,8 bodova

Od današnjih 29,5 milijuna prometa, najviše je – 8,8 milijuna kuna - prikupio T-HT koji je drugi dan zaredom ostvario rast. Najviša dnevna cijena dionice iznosila je 218,5 kuna, da bi T-HT zaključio na 217,2 kune, odnosno 1,6 posto iznad jučerašnje cijene.

Trojac najlikvidnijih brodara - Atlantska plovidba Uljanik plovidba i Jadroplov -  unatoč kratkotrajnom 'zelenilu' zaključila su redom na negativnom teritoriju, bez obzira na nastavak rasta vozarina.

Među građevinarima su više od milijun kuna prometa zabilježili Institut IGH i Dalekovod, oba uz pad cijene.

Nakon jučerašnjeg pada od skoro sedam posto, Podravka je porasla za 4,2 posto prikupivši oko 700.000 kuna prometa. Među sastavnicama Crobexa rast cijene ostvarili su Ericsson Nikola Tesla, Ina, Hidroelektra, Zaba i Dom holding

Iako su europski burzovni indeksi tijekom dana bilježili gubitke peti dan zaredom, zbog pada cijena dionica u energetskom i sektoru rudarstva, pred kraj su se 'zazelenjeli' njemački DAX i francuski CAC, dok je londonski FTSE ostao u minusu.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje