KAPITALNA INVESTICIJA

Cromaris gradi novo mrijestilište u Ninu od 15 mil. eura

Goran Markulin, Cromaris

Goran Markulin, Cromaris

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Na prostoru od gotovo 10 tisuća četvornih metara gradi se novo mrijestilište u Ninu koje će, prema najavi predsjednika uprave Cromarisa Gorana Markulina za Radio Zadar, biti završeno na proljeće iduće godine, prenosi zadarski portal 057info

'S investicijom smo krenuli prije više od dvije godine. Radi se o jednoj od najvećih investicija u Cromarisu od 15 milijuna eura, koliko će se uložiti u mrijestilište koje će biti jedno od najvećih pogona riblje mlađi u Europi', izjavio je Markulin.

Projekt mrijestilišta izradili su zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić. Njihovo idejno rješenje proglašeno je najboljim. U izvedbu projekta uključen je i arhitekt Nenad Kondža. U odnosu na nekadašnji pogon, nova će tvornica biti prvi primjer tvornice suvremenog arhitektonskog dizajna na zadarskom području.

Kao jedan od ciljeva u smislu liderstva u segmentu industrije kojom se bavi, Cromaris je postavio i stalne inovacije. Nakon prodaje zubaca započete prije više od godinu dana, potom organskog brancina i orade koji su na tržištu od ove godine, za sljedeću je u planu nova vrsta ribe - romb. Dosad u Hrvatskoj nitko nije ponudio romb iz uzgoja.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!