ZAOŠTRAVA SE KOREKCIJA

Crobex sve dalje od 2.000 bodova

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 09.06.2009 12:41
  • Objavljeno 09.06.2009 u 12:18
kriza burza

kriza burza

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: photo credit

Današnje trgovanje u znaku je zaoštravanja korekcije, koja zahvaća sve više dionica. Crobex je do podneva izgubio na vrijednosti 2,82 posto, najviše pritisnut padom cijena brodarskih dionica. Redovni promet dostigao je 19,9 milijuna kuna, uz dominantan udjel Atlantske plovidbe

Od 43 aktivne dionice čak 39 bilježi pad cijene, što najbolje svjedoči o raspoloženju ulagača. Gotovo trećina prometa realizirana je trgovinom dionicama Atlantske plovidbe, čija cijena se spustila ispod psihološke granice od 1.000 kuna. Velik pad pretrpjele su i dionice Jadroplova i Uljanik plovidbe.

Značajan doprinos negativnoj izvedbi Crobexa dale su i dionice Adrisa, holdinga Đuro Đaković, Ine, Petrokemije i Zagrebačke banke.

Dionice građevinara pošteđene su značajnije korekcije zahvaljujući vijesti o potpisivanju ugovora o gradnji autoceste u Crnoj Gori i najavama da bi Hrvatska mogla dobiti koncesiju za gradnju dijela Jadransko-jonske autoceste kroz BiH. U svjetlu pozitivnih vijesti dionice IGH Instituta i Dalekovoda stagniraju, a u umjerenom minusu su dionice Hidroelektre i Viadukta.

Stišavanje euforije oko dionice Liburnija Riviera hotela rezultiralo je drastičnim padom cijene i jutarnjom negativnom blokadom.

Vodeći europski burzovni indeksi malo su se oporavili od jučerašnjeg pada zahvaljujući rastu cijena dionica naftnih i tehnoloških kompanija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!