ministar energetike

Ćorić o Uljaniku: 'Ovakav model brodogradnje više ne podržavamo!'

29.03.2019 u 19:58

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić bio je gost RTL-a Danas. Komentirao je situaciju u i oko Uljanika, ali i činjenicu da od ponedjeljka građane očekuje skuplji plin.

Prvo se osvrnuo na Uljanik: "Vlada je jučer jasno dala do znanja da ovakav program restrukturiranja nama nije prihvatljiv. Vlada mora biti odgovorna prema građanima, poreznim obveznicima. Jučerašnjom odlukom smo jasno dali do znanja da ovakav model funkcioniranja brodogradnje više ne podržavamo", rekao je Ćorić za RTL.

Na pitanje što možemo očekivati u narednim danima, kaže: "U narednim danima očekujemo da se postupci na sudovima nastave odnosno okončaju. Mi smo uvijek tu za neku ideju", poručio je.

Odgodu odluke sudova o stečaju nije htio komentirati: "Stečajni postupak je odluka suca i to ne mogu komentirati", kazao je.

Na pitanje treba li Vlada snositi odgovornost, ističe: "Ne bi povlačio paralelu između Ivana Vrdoljaka i onoga što smo mi činili. Prošle godine smo dali kredit, jamstva za kredit i sve u koordinaciji s EU", jasan je ministar.

Ministar je gostujući u RTL-u Danas komentirao i poskupljenje plina: "Moralo je do toga doći. Cijena plina je na veleprodajnom tržištu značajno narasla. Izborili smo se za postepenu liberalizaciju tržišta u naredno vrijeme. Ovakvo povećanje cijena je nešto što se nije moglo izbjeći", kazao je i poručio da svima onima koji imaju ugovore neće poskupiti struja.