tržište kapitala

Burza potegnula u plus uz solidan promet, Uljanik zvijezda dana

Bionic
Reading

Dionički indeksi su se nastavili kretati u zelenom teritoriju te su CROBEX i CROBEX10 dan zaključili s rastom od 0,3 posto odnosno 0,5 posto. Gotovo svi sektorski indeksi su dan zaključili na višoj razini, tek je indeks turističkog sektora oslabio 0,8 posto

Likvidnost je živnula u odnosu na dva prethodna dana, te je protrgovano oko 13 milijuna kuna, djelomično potpomognuto blok transakcijom dionicom Valamar Riviere u iznosu od 2 milijuna kuna.

Čak su tri milijunaša bila u redovnom trgovanju, gdje prvo mjesto drži dionica HT-a sa 2,5 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,9 posto, a u stopu slijedi dionica Valamara sa 2,3 milijuna kuna prometa i padom cijene od 1,8 posto. Među milijunaše se progurala još povlaštena dionica Adrisa s 1,8 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,5 posto.

Titula uvjerljivog dobitnika dana ide dionici Uljanika čija se cijena u samo jednom danu više nego udvostručila, nakon što je doneseno rješenje o odgodi današnjeg ročišta na kojem se trebalo odlučiti o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom kćeri ULJANIK Brodogradilište.

Dobru izvedbu je imala dionica Hotela Tučepi koja je skočila 7,1 posto, kao i dionica Končara s plusom od 4,8 posto. S druge strane slabu izvedbu je imala dionica Medike s minusom od 4,4 posto, nakon što prijedlog za glavnu skupštinu dioničara nije predvidio dividendu ove godine, a u stopu ju prati dionica Petrokemije s minusom od 4,1 posto.

Dobitnik dana Uljanik +113,04% 0,98

Gubitnik dana Medika -4,43% 15100,00

Crobex +0,31% 1.798,20

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.