TRŽIŠTE KAPITALA

Burza u zelenome, u fokusu turistička izdanja

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Hrvatsko tržište kapitala u srijedu se vratilo pozitivnim kretanjima, iako na nešto manjem prometu, pri čemu su najveći promet ostvarila dva izdanja iz turističkog sektora.

Dionički indeksi Zagrebačke burze u srijedu su bilježili pozitivna kretanja, koja su se pred kraj dana i intenzivirala. Vrijednost CROBEX-a povećala se za 0,63 posto na 1.699,22 bodova, što je njegova najviša razina još od početka ožujka, a tijekom dana je nakratko i prešao granicu od 1.700 bodova. I drugi indeksi su bilježili porast vrijednosti sličnog intenziteta, a jedini izuzetak je bio indeks građevinskog sektora CROBEXkonstrukt, koji je upisao pad od 1,62 posto.

Ukupni dionički promet je ponešto pao u odnosu na prethodni dan te je iznosio 7,1 milijuna kuna, pri čemu su milijunski promet ostvarila tek dva izdanja, i to oba iz turističkog sektora. Dionice Turisthotela su zasjele na prvo mjesto po likvidnosti s ostvarenim prometom od 1,7 milijuna kuna, dok im se cijena povećala za 3,57 posto na 2.900,00 kuna čime su zaslužile titulu dobitnika dana. Na drugom mjestu bile su dionice Valamar Riviere s prometom od 1,1 milijuna kuna, a cijena im se smanjila za 0,36 posto na 27,50 kuna.

S prometom od 922 tisuće kuna slijedile su dionice Atlantic Grupa, koje su se svrstale u dobitnike porastom cijene za 2,21 posto ma 1.390,00 kuna. Među aktivnijim izdanjima, cjenovni rast veći od dva posto još su ostvarile i dionice Jadroagenta te Istarska kreditna banka. S druge strane, dionice Ingre i Zagrebačke banke su oslabile za nešto više od jedan posto.

Dobitnik dana     Turisthotel                +3,57%              2.900,00

Gubitnik dana     Croatia Airlines       -6,67%                 28,00

CROBEX                                           +0,53%                 1.699,22

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!