TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi s blagim gubicima, promet nešto veći

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Profimedia / Autor: aleksandr Lychagin / Alamy / Alamy / Profimedia

Hrvatsko tržište kapitala je u utorak bilježilo blaga negativna kretanja, unatoč dobrom početku dana, pri čemu se najviše trgovalo dionicama HT-a, Adrisa i Podravke. Iako je prvi dio dana protekao u blago pozitivnom raspoloženju, u poslijepodnevnom trgovanju je prevladalo nešto lošije raspoloženje, pa su se inicijalni dobici dioničkih indeksa topili, a CROBEX je kraj dana dočekao i u crvenom teritoriju. Vrijednost mu se smanjila za 0,34 posto na 1.690,23 bodova, što je njegov treći minus u zadnja četiri trgovanja

I drugi dionički indeksi su zaključili s blagim gubicima. Indeks blue chip dionica CROBEX10 je kliznuo za 0,50 posto, indeks najviše kotacije CROBEXprime oslabio za 0,73 posto, a najviše je pao CROBEXindustrija, i to za 0,89 posto, dok se rastom vrijednosti istaknuo građevinski CROBEXkonstrukt sa skokom od gotovo četiri posto.

Likvidnost se ponešto poboljšala u odnosu na prethodni dan pa je ukupni dionički promet porastao na 7,4 milijuna kuna, tri izdanja s milijunskim prometom. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma s prometom od 1,3 milijuna kuna i padom cijene za 0,28 posto na 176,50 kuna. Slijedile su povlaštene dionice Adrisa sa prometom od 1,2 milijuna kuna i dobitkom od 1,08 posto na 375,00 kuna te dionice Podravke, koje su pojeftinile za 0,65 posto na 462,00 kune, uz 1,03 milijuna kuna prometa.

Od ostalih likvidnijih izdanja, među gubitnicima su se našle dionice Atlantic Grupe s padom većim od tri posto, zatim Zagrebačka banka s minusom od 1,89 posto te Končar elektroindustrija s gubitkom od 1,68 posto, dok su titulu gubitnika dana ponijele dionice Đuro Đaković grupe, s obzirom na pad cijene od 6,89 posto. S druge strane, dionice Ingre i Tankerske Next Generation su skočile više od pet posto.

Dobitnik dana: Ingra +5,81% 8,20

Gubitnik dana: Đuro Đaković grupa -6,89% 4,46

CROBEX: -0,34% 1.690,23

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!