TRŽIŠTE KAPITALA

Pad dioničkih indeksa i prometa; dionica Vira prekinula seriju snažnih rasprodaja

Bionic
Reading

Nakon što je domaća burza bila zatvorena za trgovanje u srijedu, njeno otvaranje u četvrtak donijelo je određenu korekciju cijena, i to nakon dva dana rasta. Indeksi CROBEX i CROBEX10 pali su 0,4 posto i 0,3 posto, dok je promet potonuo na svega 7,3 milijuna kuna, što nije niti petina prosječnog prometa ostvarenog u prvoj polovici tjedna. Sektorski indeksi bili su u crvenom, uz tek jednu iznimku prehrambenog sektora čiji je indeks skočio 2,1 posto, na krilima Atlantic Grupe i Vira

Tri milijunaša bila su u redovnom trgovanju, i sva tri s padom cijena, gdje je u fokusu bila dionica Valamar Riviere koja je na 1,5 milijuna kuna prometa upisala pad cijene od 1,5 posto. Među milijunašima bile su i povlaštena dionica Adrisa i redovna Končara, obje s nešto iznad milijun kuna prometa, uz padove cijena od 1,9 posto i 0,8 posto.

Među gubitnicima ipak odskaču dionice Luke Rijeka i Tankerska Next Generation koje su pale 6,9 posto i 6,2 posto.

Na strani dobitnika izdvaja se dionica Vira koja je uzletjela 6,1 posto, i prekinula negativnu seriju snažnih rasprodaja s početka tjedna u kojima je kumulativno potonula 22 posto. Dobru izvedu imala je i dionica Đure Đakovića s plusom od 5,8 posto.

Dobitnik dana: Viro +6,06% 28,00

Gubitnik dana: Luka Rijeka -6,90% 27,00

CROBEX: -0,41% 1.688,41

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.