potpisan ugovor

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 02.07.2020 10:52
  • Objavljeno 02.07.2020 u 10:52
Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma

Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

Atos, globalni lider u području digitalne transformacije, potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme

Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje.

Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine. Implementacija rješenja za pametne gradove i razvoj industrije 4.0 ovisit će o kvalitetnom povezivanju velikog broja uređaja i senzora putem mobilnih mreža.

Nova IoT platforma Hrvatskog Telekoma osigurat će brzo puštanje u rad, upravljanje i prikupljanje podataka s uređaja poput pametne rasvjete, sustava navodnjavanja, robotiziranih industrijskih postrojenja i dronova. Osim implementacije centralne platforme, Atos će razviti sučelja i niz prilagodbi za povezivanje nove platforme u mrežno i IT okruženje Hrvatskog Telekoma.

Ovim će Hrvatski Telekom prvi na hrvatskom tržištu implementirati cjelovitu IoT arhitekturu i pripremiti se za dolazak milijuna spojenih uređaja putem 5G mreže.

„Atos je naš dugogodišnji partner, a ovom platformom zaokružujemo naše rješenje za pametne gradove i industriju 4.0. Prošle godine smo završili implementaciju najveće Nb-IoT mreže u Hrvatskoj, a nakon potpisa 5G ugovora u radijskom dijelu, ovu suradnju vidimo kao ključnu za daljnju digitalizaciju Hrvatske. Za poslovne i javne korisnike u Hrvatskoj je izuzetno važno odabrati IoT standard i tehnologiju koja ima visoke performanse, raspoloživost i sigurnost jer radi u licenciranom spektru i predstavlja jasan razvojni put prema 5G-u“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

„Atos u Hrvatskoj pruža najvišu razinu tehnološki naprednih usluga, poput implementacije IoT platforme na kojoj upravo radimo. Naši su korisnici kompanije kojima su sigurnost, stalna dostupnost sustava i pouzdanost važni za poslovanje. Upravo zbog toga nudimo inovativne usluge i razvijamo svoj tim čija su znanja konkurentna na svjetskoj razini. Naša misija je biti vodeći ponuđač IoT kompetencija na tržištu Središnje i Istočne Europe“, izjavio je Sandi Marušić, direktor Atosa u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!