JOSIPOVIĆ PRESJEKAO VRPCU

Apipharm otvorio tvornicu vrijednu 3,5 mil. eura

19.07.2012 u 12:44

Bionic
Reading

Novi proizvodni pogon tvrtke Apipharm u Našicama, vrijedan 3,5 milijuna eura, danas je otvorio predsjednik Ivo Josipović

U novoj tvornici proizvodit će se farmaceutski proizvodi na bazi meda, propolisa i matične mliječi, i to u obliku sirupa, masti i sprejeva. Od ukupno 35 zaposlenih u Apipharmu, u našičkom pogonu radit će ih 16, a u dogledno vrijeme planiraju zaposliti ukupno do 50 radnika

Otvarajući tvornicu, predsjednik Josipović je ovaj primjer istaknuo kao vrijednu, domišljatu i poštenu poduzetničku ideju koja pokazuje da se i na taj način u Hrvatskoj može uspješno poslovati.

Još je jednom podsjetio na loš model privatizacije koji je zemlji nanio nesagledivu štetu, a u javnosti stvorio krivu percepciju da uspješan poduzetnik može biti jedino lopov.

Apipharm izvozi 80 posto proizvodnje. Osim u zemlje regije, izvozi i u Iran, Irak, Oman, Azerbajdžan, Rumunjsku, Hong Kong i dr.

Tvrtka je u vlasništvu obitelji Tomislava Lalića iz Zagreba. Sličnu tvornicu planirao je prvo otvoriti u Pakracu, ali je zbog birokratskih problema odustao.

Nakon što je pogon u Našicama već bio izgrađen, Upravni sud je nakon pet godina suđenja pozitivno riješio spor oko investicije u Pakracu. Kako je tvornica bila gotova, u Pakracu je ostalo prazno zemljište.