rezulati

Allianz povećao dobit i prihod unatoč poplavama i covidu

10.11.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Njemački osiguravatelj Allianz u srijedu je izvijestio o većoj dobiti i prihodima u trećem tromjesečju unatoč šteti koju su ovog ljeta izazvale katastrofalne poplave i problemima u gospodarstvu zbog pandemije covida 19

U trećem tromjesečju neto dobit uvećana mu je za 2,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dosegnuvši 2,11 milijardi eura, pokazalo je poslovno izvješće.

Operativna dobit porasla je 11,3 posto, na 3,2 milijarde eura.

Ukupni prihodi dosegnuli su 34,4 milijarde eura i veći su za 9,5 posto nego u istom razdoblju 2020. godine.

Rast operativne dobiti u trećem tromjesečju poduprli su rezultati poslovanja u Allianzovim odjelima za životno i zdravstveno osiguranje i za upravljanje imovinom, objavila je kompanija.

"Solidne brojke" dokazuju da Allianz može ostvariti zdrave financijske rezultate unatoč ekstremnim vremenskim uvjetima i makroekonomskim kretanjima, kazao je izvršni direktor Oliver Baete.

Kompanija je poboljšala procjenu rezultata za financijsku 2021. u kojoj očekuju rekordnu operativnu dobit, nadomak gornjoj vrijednosti ciljanog raspona od 11 do 13 milijardi eura. U prethodnoj procjeni procijenili su je na 12 do 13 milijardi eura.

Njemački osiguravatelj oporavlja se od pritisaka na poslovanje koje je izazvala pandemija koronavirusa. Prošle je godine odustao od ciljanja dobiti zbog gospodarske neizvjesnosti koju je izazvala pandemija, a operativna mu je dobit pala prvi puta u gotovo deset godina.

Allianz se, kao i drugi osiguravatelji, suočio s povećanim zahtjevima klijentima za naknadom šteta zbog prekida poslovanja i odgode događanja povezanih s koronaograničenjima, ali i sa smanjenom potražnjom za autoosiguranjima i putnim osiguranjima, podsjeća Reuters.