TOP OGLAŠAVANJE

[VIDEO] Automobilska industrija nije štedjela novaca za oglašavanje na 56. Super Bowl-u; pogledajte ove vrhunske reklamne spotove

14.02.2022 u 15:36

Bionic
Reading

Kao i svake godine na završnoj utakmici su reklame automobilske industrije u kojima se promoviraju najnoviji automobili, a navodno, za 30 sekundi reklame oglašivaši moraju izdvojiti 6,6 milijuna američkih dolara

56. po redu finale lige američkog nogometa (NFL) za 2021., Super Bowl LVI, je završio rano jutros po hrvatskom vremenu. U spektakularnoj završnici utakmice prvak Nacionalne nogometne konferencije (NFC) Los Angeles Rams je pobijedio prvaka Američke nogometne konferencije (AFC) Cincinnati Bengals, 23-20.

Inače, utakmica se odigrala na stadionu SoFi u Inglewoodu, Kalifornija, domaćem stadionu Ramsa, što je označilo drugi uzastopni i drugi ukupno Super Bowl na kojem je momčad igrala na svom domaćem stadionu i osvojila naslov . Ova utakmica je također obilježila drugi uzastopni put da je jedna NFC momčad ugostila i osvojila Super Bowl.

No ono što je svakako važno, kao i svake godine na završnoj utakmici, su reklame automobilske industrije u kojima se promoviraju najnoviji automobili. Poznato je da reklamni blok za vrijeme održavanja završne utakmice stoje milijune dolara. Tako, navodno, za 30 sekundi reklame oglašivaši moraju izdvojiti 6,6 milijuna američkih dolara, što je porast od 1 milijun dolara u odnosu na isto trajanje reklamnog spota za vrijeme Super Bowla prošle godine.

Odabrali smo za vas reklame automobilske industrije za vrijeme trajanja završne Super Bowl utakmice, pa pogledajte.

BMW: Zeus & Hera Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW USA

BMW

Bavarski proizvođač premium automobila vjerojatno ima najspektakularnije mjesto: Arnold Schwarzenegger glumi Zeusa, oca grčkih bogova, koji odlazi u mirovinu sa svojom suprugom Herom (Selma Hayek). Dok Hera uživa u životu u Kaliforniji, Zeusu brzo postaje dosadno. Hera ima ideju...

Chevrolet Silverado u spotu New Sopranos Izvor: Promo fotografije / Autor: Chevrolet

Chevrolet

Njeihov je spot remake prethodne reklame. Opet je riječ o pickupu Silveradu, ali ovaj put je riječ o električnoj verziji i umjesto HBO-ovog junaka serije Tonyja Soprana za volanom je njegova kći Meagan.

GM: 'Dr. EV-il' Izvor: Promo fotografije / Autor: General Motors

General Motors

Matična tvrtka GM također se oslanja na dobro poznatog izmišljenog lika: poznatog filmskog negativca Dr. Zlo (zanimljiva je analogija naziva reklame, tako je spot nazvan 'Dr.EV-il', gdje EV predstavlja skraćenicu za električne automobile) je preuzelo vlast u najvećoj američkoj automobilskoj tvrtki i sada želi osvojiti svijet. Međutim, mora dopustiti svojim suučesnicima da ga uvjere da je važnije prvo nešto drugo.

History of Evolution | IONIQ 5 Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai USA

Hyundai

Treba naglasiti da je Hyundai odlučio da neće prikazivati reklame tijekom Super Bowla, ali ima planiranu prilično masivnu kampanju, s spotovima tijekom doigravanja i outdoor oglašavanjem tijekom tjedna uoči velike utakmice. Na mjestu koje je reklamirao novi Ioniq 5, Hyundai je unajmio Jasona Batemana da iznese neke dosjetke dok putuje kroz vrijeme, odvodeći nas od početka ljudske povijesti do... pa, Hyundai Ioniq 5. Vjerujemo da je iznos, iako neće ići za vrijeme same utakmice, nije ništa manje skup.

Robo Dog | The All-Electric Kia EV6 Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA America

KIA

Ljudi, s druge strane, nemaju nikakvu ulogu u Kijinom spotu. Koreanci se oslanjaju na slatkog robotskog psa koji prati električni SUV EV6 po gradu kako bi dobio malo struje od njega.

Nissan: Thrill Driver Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan USA

Nissan

Japanski se proizvođač odlučio da u svojoj reklami pokaže kako Eugene Levy, jedan od glavnih likova u popularnom filmu Američka pita, postaje akcijska zvijezda s prilično dugom kosom. U toj Nissanovoj reklami za Super Bowl LVI najavljuje se sportski automobil Z za 2023. U sjsjnom spotu glume i Dave Bautista, Danaia Guriru i ambasadorica marke, glumica Brie Larson.

Polestar 'No Compromises' Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Polestar

Ovaj relativno novi proizvođač isključivo električnih vozila, sestrinska tvrtka Volvo Carsa, iznad svega, se predstavlja kao čista tvrtka – za razliku od drugih. Uglavnom, sve je bajno i sjajno, a nije tajna da žele parirati i neprikosnovenom broju jedan u proizvodnji i prodaji čisto električnih automobila – Tesli.

The Joneses Teaser - Tommy | 2022 Tundra | Toyota Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota USA

Toyota

Japanski se proizvođač oglašava s braćom Brianom i Robinom McKeeverom. Brian je slijep i uz pomoć svog brata je postao uspješan paraolimpijski sportaš.

Naravno, nisu samo marke automobila predstavljale svoje modele, tu su bile i neke američke tvrtke povezane s autoindustrijom, a ističe se Wallbox sa svojim spotom. Priča ide ovako: nakon što kupite električno vozilo, možda tražite sustave za punjenje istog za svoj dom. Tu dolazi Wallbox, a njegov Super Bowl oglas govori o tome kako je struja vaš prijatelj.

Wallbox: Seth Rogen Izvor: Promo fotografije / Autor: Wallbox

Temelji se na stvarnoj životnoj priči o čovjeku kojeg je pogodio grom i glavni se lik boji svih izvora električne energije - sve dok ne shvati da je priključivanje njegovog automobila na izvor struje Wallbox u konačnici korisna stvar.