KRUŽNO GOSPODARSTVO

Tvrtka The Remakers je novi europski predvodnik u preradi starih rezervnih automobilskih dijelova

28.05.2024 u 13:57

Bionic
Reading

Kako bi se ubrzao razvoj (uz zacrtani cilj rasta poslovanja od 50 posto do 2030.), odjel Renault Grupe za preradu dijelova sa sjedištem u pogonu Refactory u Flinsu pridružuje se poduzeću The Future Is Neutral kao novo društvo

Poduzeće The Future Is Neutral širi svoj poslovni portfelj pridruživanjem djelatnosti prerade automobilskih dijelova pogona Refactory u Flinsu. Riječ je o djelatnosti koja je u samom središtu vrijednosnog lanca kružnog gospodarstva u području automobilske industrije kojim se bavi poduzeće The Future Is Neutral te ima snažan potencijal rasta, što mu omogućuje da postane vodeći europski dionik u preradi dijelova koji snabdijeva cijeli automobilski sektor. To je bila izvrsna prigoda za novi naziv: The Remakers.

'Osnivanjem društva The Remakers započinjemo novo poglavlje koje donosi veliku priliku za rast. Cilj nam je povećati poslovanje za 50 posto do 2030. U tome nam mogu pomoći naša stručnost i poznata kvaliteta našeg poslovanja, kao i inženjerske vještine povezane s Renault Grupom i naš strateški plan. Društvo The Remakers ostvaruje koristi i iz sinergija s pogonom Refactory u Flinsu, prvim postrojenjem u Europi posvećenom kružnom gospodarstvu mobilnosti, kao i iz povezanosti s poduzećem The Future Is Neutral, prvim društvom automobilske industrije koje načelo kružnog gospodarstva ugrađuje u cjelokupni vrijednosni lanac u Europi.' rekao je Rafael Tréguer, glavni direktor društva The Remakers.

The Remakers Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Grupa

Iskustvo za suočavanje s postojećim i budućim izazovima

Društvo The Remakers maksimalno iskorištava znanje stečeno od 1949. i dobro poznato na tržištu. Misija mu je preraditi automobilske komponente na razinu kvalitete jednaku onoj originalnog dijela, kombinirajući obnovljene i nove dijelove. Ta će stručnost sada biti dostupna cijeloj automobilskoj industriji u skladu sa strategijom razvoja i otvaranja poslovanja za sve aktivnosti poduzeća The Future Is Neutral.

Rast društva potaknut će plan ulaganja poduzeća The Future Is Neutral od ukupno 500 milijuna eura do 2030., namijenjen proširenju postojećeg poslovanja i pokretanju novih. Europsko tržište zamjenskih dijelova dinamično je i ima velik potencijal za rast. Vrijednost mu je 2022. procijenjena na oko 6,8 milijardi eura, a očekuje se da će do 2030. iznositi 8,2 milijarde eura. Rast je uglavnom potaknut starenjem flote vozila i ubrzavanjem elektrifikacije. Zahvaljujući podršci iz Renault Grupe, predvodnika u području električnih vozila, i vještinama obrnutog inženjeringa, društvo THE REMAKERS ubrzano kreće u preradu električnih i elektroničkih dijelova te namjerava udvostručiti uloženo kako bi potvrdilo vodeći položaj.

Naziv koji povezuje povijest i budućnost

Naziv The Remakers naglašava ljudski i kolektivni aspekt, stručnost i vještine stečene tijekom vremena. Izveden iz engleske riječi 'maker' (onaj koji nešto izrađuje, op. prev.), naziv The Remakers opisuje one koji svojim djelovanjem udišu novi život dijelovima koji se više ne upotrebljavaju, što je izvrstan način da se u središte pažnje stave zaposlenici, sudionici u kružnom gospodarstvu. Utjecajno i suvremeno, društvo The Remakers odražava i ambiciju društva za razvoj na međunarodnoj razini.

Prefiks 're' nosi gene kružnog gospodarstva (kao u riječima 'remanufacturing' (prerada) ili 'renovation' (obnova)) i odaje počast Renault Grupi i pogonu Refactory, dok je riječ 'THE' poveznica s poduzećem The Future Is Neutral.

Bolja rješenja za planet i bolju kupovnu moć

Ponuda društva The Remakers odgovara originalnim dijelovima i posve je prikladna za stariju flotu te predstavlja alternativu koja je ekološki prihvatljivija (manja potrošnja sirovina, energije i vode te manje emisije CO2 u usporedbi s proizvodnjom novih dijelova) i pristupačnija za kupce (oko 30 posto jeftinija od novih dijelova).

  • +8
The Remakers Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Grupa

Kako bi se iskoristio rast tržišta, društvo The Remakers provodi strateški plan čiji je cilj proširiti portfelj proizvoda i partnerstva te tako konsolidirati svoje položaje u Europi.

Ponuda društva The Remakers već obuhvaća devet obitelji proizvoda i uključuje više od 11 tisuća kataloških brojeva: mehaničke dijelove (motori, mjenjači, turbopunjači, brizgaljke), električne dijelove (električni motori, energetska elektronika) i elektroničke dijelove (multimedijski sustavi). Društvo The Remakers želi ubrzati predstavljanje novih dijelova na tržištu, prije svega kako bi podržalo rast flote hibridnih i električnih vozila. To dokazuje i najava prve ponude prerađenih motora za električna vozila u Europi (ožujak 2024.), kao i druge projekte koji su trenutačno u razvoju, a obuhvaćaju energetsku elektroniku, sve uz podršku i stručnost poznatih aktera.

sve osim nogometa

Učitavanje...