NA NEVIĐENO

McLaren najavio ‘Hyper-GT’ koji će juriti 390 km/h. Rasprodao svih 106 primjeraka

12.03.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Proizvođač iz Wokinga izbacuje nove modele kao na traci. Tek što su nam pokazali Sennu i Sennu GTR, iz McLarena sad stiže najava o nasljedniku legendarnog F1 koji će se zvati BP23

Doduše, da smo na njihovom mjestu i uspijemo prodati 106 planiranih primjeraka (baš koliko je izrađeno i F1) po cijeni od 1,6 milijuna funti, a da su budući kupci vidjeli tek tri skice, vjerojatno bismo i sami štancali nove modele kao na traci.

Nepoznat je datum početka proizvodnje novog hiperautomobila, kao i više detalja o performansama. Štoviše Britanci su otkrili samo ova dva spomenuta broja (390 i 106), te arhitekturu s tri smještajne pozicije, od kojih je vozačka centralna baš kao kod legendarnog F1.

U Wokingu su također istaknuli kako će BP23 biti najbrži McLaren dosad.

Budući da je automobil dio ‘Ultimativne serije’, kao Senna i Senna GTR, velike su šanse da će zaobići korištenje bilo kakvog električnog dodatka pogonu, pa bi BP23 mogao biti hiperautomobil za potkožene puriste, u odnosu na P1 koji je sa sofisticiranim hibridnim pogonom bio svojevrsni tehnološki laboratorij na kotačima.

  • +7
McLaren Senna Izvor: Promo fotografije / Autor: McLaren