MIŠLJENJA PODIJELJENA

Kupci BMW-a uskoro će gledati u ovakvu digitalnu instrument ploču

18.04.2018 u 10:38

Bionic
Reading

BMW-je održao ‘Digitalni dan’, medijsku prezentaciju na kojoj Bavarci pokazuju buduće trendove i tehnologije na kojima rade

Možda najinteresantnija prezentacija odnosila se na dizajn nove, potpuno digitalne, instrument ploče koja bi se uskoro trebala naći na svim BMW-ovim modelima.

Novi dizajn, kao i dosad, smješta brzinomjer i pokazivač razine goriva s lijeve strane, te obrtomjer i pokazivač temperature rashladne tekućine s desne strane, dok je prostor između brzinomjera i obrtomjera rezerviran za projekciju mape navigacije, te ostale informacije.

Kao što možete vidjeti iz priložene fotografije u pitanju je poprilično odstupanje od postojećeg dizajna uređaja koje Bavarci koriste, pa je, očekivano, izgled buduće instrument ploče naišao na podijeljena mišljenja ljubitelja BMW-a.

BMW je također pokazao novi operativni sustav 7.0 koji bi trebalo biti moguće jednostavnije personalizirati. Također bi trebao biti pregledniji te intuitivniji.

Nijemci su se pohvalili i planom za implementaciju konekcije 5G u automobilima, a do kraja godine pokazat će i unaprijeđeni sustav za komunikaciju između vozila koji bi trebao vožnju učiniti sigurnijom i ugodnijom.

BMW Izvor: Promo fotografije / Autor: bmw